GUDSTJÄNST I TRÄDENS LÖVHYDDA

 

MÖRKHULT. Snart är det 50 år sen den första friluftsgudstjänsten hölls i Mörkhult. Även i år var det Sofia och Erling Olsson som var värdpar åt de omkring 50 besökarna. Väderleken tillät samling just till friluftsträff i lövskogsklädda backen. Sammankomsten avslutades med gemensam fika i solsken eller skugga.

Dagens predikan hölls av Lars Persson från villans altan.

Den allra första friluftsgudstjänsten hölls i Mörkhult 1950. Då var det syskonen Karin, Mimmi och Einar Nilsson som var värdar. Sen var det några års uppehåll till 1968. Sedan dess har dessa samlingar hållits varje år.

Solist var Mats Persson som sjöng till eget ackompanjemang.

I år var tjänstgörande prästen från Örkelljunga, Lars Persson som för övrigt hade anknytning till Vittsjö i unga år. Efter unison psalm, O store Gud, var det Mats Persson som var sångsolist med bland annat Fåglarna sjunger.

Han framträdde som solist även vid senare tillfälle med ytterligare sånger. Första textläsningen gjordes av Nils Erik Lunnergård. Samtidigt som tjänstgörande präst, Lars Persson läste evangelietexten blev denna ytterligare belyst då solen började lysa fram. Tjänstgörande organist var Sofia Olsson.

Besökarna i Mörkhult som lyssnade till tal och sång.

Under psalmen En vänlig grönskas... upptogs dagen kollekt som tillfaller KREDO. Efter ytterligare psalm och solosånger blev det samling vid kaffebordet. Väderleken gynnade även samvaron med kaffe och kakor under trädens lövhydda.

Först till saft- och kakbordet var den yngre generationen.

Top