GRANNTRÄFF I KVARTERET

 

VITTSJÖ. Boende i kvarteret Ramnsjövägen- Waldaus väg blev mer bekanta med varandra i lördags. Då inbjöd Anne och Christer Nyström till grannträff. Detta innebär att berörda grannar kom till samling och gemenskap under trevlig samvaro. Den första grannträffen i området startade 1991.

Några av grannarna har bänkat sig inomhus.

I år var det åter tid för träff och trevnad. Omkring 25 grannar kom till samlingen i Nyströms rymliga villa. De flesta var bekanta sen tidigare men några nyinflyttade träffades för första gången. Sedan flera år tillbaka har denna dag proklamerats ”allmän flaggdag” i kvarteret. Efter hand fylldes det rymliga bordet med ett antal kakor av olika utförande och smak. Flera tårtor minskade efter hand i både volym och storlek.

Väderleken medgav samvaro utomhus.

Inslaget av den allra yngsta generationen fann varandra ganska snabbt. Både altan och trädgård utnyttjades till lekplats och kamratlig samvaro. Detta bådar gott till fortsatt kamratskap. I kvarteret finns fler ungdomlig generation som var förhindrade närvara denna dag.

Ungdomarna fann snart varandra och roade sig på altanen.

Veronica och Mikael Jönsson inbjöd till nästa års grannträff.

Även i villakvarter är inte alltid kontakten grannar emellan den bästa. En nick som hälsning kan bli den enda kontakten. Genom arrangemang med grannträffar kan de grannar som vill ha kontakt träffas och denna kontakt kan fortsätta! Det kan bli grannsamverkan!

Top