På söndag är det Julskyltning i Bjärnum

 

BJÄRNUM. Nu på söndag den 4 december mellan klockan 13-16 är det åter dags för Julskyltning i Bjärnum. 

Det är femte året som vi arrangerar detta. Vi tycker det är viktigt att värna om traditioner och hålla en by levande, säger Marina Backe och Carina Malm. Väderprognosen för söndagen är god, ingen snö och några enstaka plusgrader lovar norska yr.no som faktiskt brukar ha rätt i sina prognoser.


Ni är alla välkomna till en mysig eftermiddag ”mitt i byn”. Här kommer att finnas tipsrundor både för barn och vuxna med kluriga frågor och fina priser skänkta av företagare i byn.

Det kommer att vara lotterier, jul o hantverksmarknad. Ungefär kl 15 blir det dans kring granen, där Tobbe & Mange står för musiken och vi hoppas då även få besök av tomten som brukar ha något gott med sig till alla barn, säger Marina.

Efter dansen uppträder Tristan 13 år, som och är uppvuxen i Bjärnum. Tristan är jonglör och eldslukare, och har redan med bravur deltagit på olika medeltidsarrangemang. Missa absolut inte detta, tillägger Carina.

Bjärnums Brandkår, Trygg i Bjärnum och många fler kommer att vara på plats och visa upp sig. En hel del affärer bland annat Bjärnums Konditori kommer att ha extra öppet dagen till ära. Gör gärna ett besök vid Snapphanebygdens Sparbank där Torbjörn Arvidsson ställer ut sin konst eller på Bjärnums Färg där ni hittar Ann-Cathrin Sjöbloms konst.


Vi ser fram emot en trevlig eftermiddag tillsammans på söndag, avslutar Marina Backe & Carina Malm, två riktiga eldsjälar för Bjärnum.

Top