JULFEST i gemyt

 

VITTSJÖ. Onsdagen den 14 december hade Smyrna en liten julfest för alla nya och gamla Vittsjöbor. Klockan två var vi en liten skara som stod och väntade på att portarna skulle öppnas.

Resursgruppen hade dukat upp traditionellt julkaffe med goda kakor och ett litet gottebord, för den modige fanns också glögg något som nog är väldigt svenskt. Någon jag pratade med tyckte att glöggen smakade som något man får hos tandläkaren.

Lokalen fylldes snabbt och efter bara en liten stund var det runt 70 personer i lokalen, nya bord fick bäras fram som komplement till de två långborden som var uppdukade. Alla pratade och var glada, trots att flertalet bor på Trobeck ser de varandra inte så ofta då det inte finns någon samlingslokal på boendet. Resursgruppen hade köpt in vars en liten julklapp till barnen och även de vuxna fick paket, vars en advent ljusstake per rum. Stämningen och glädjen var på topp då jag styrde kosan tillbaka till mitt kontor jag hade gärna stannat lite till.

På lördag den 17 december blir det ytterligare lite jul för alla, då på församlingshemmet i Vittsjö mellan klockan 14-16. På initiativ av Jessica Johansson som är uppvuxen i Vittsjö men nu bor i Helsingborg kommer även då en liten julklappsutdelning. Jessica har tillsammans med kollegor samlat in och köpt julklappar till såväl vuxna som barn. Dessutom har barnen på förskolan där Jessica jobbar skrivit julkort till de boende på Trobeck.
Fantastiskt initiativ som värmer oss alla i dessa bistra tider, stor eloge till Jessica!

Top