INTERNATIONELL NYÅRSBÖN I VERUM KYRKA

 

VERUM. I den fasadbelysta vita kyrkan på kyrkbacken i Verum hölls åter nyårsbön. Besökarna kom även från andra närliggande platser. Jourhavande kvällspräst var Stefan Dahlström som framhöll att det var internationell prägel med gudstjänsten. Nära 100 gästande besökare deltog i gudstjänsten.

En av de välputsade ljuskronorna i Verum kyrka.

Ett större antal levande ljus lyste upp helgedomen liksom de välputsade mässingskronorna. Det är inte många helgedomar som har så välputsade och blänkande ljuskronor som i Verum. I inledningen framhöll prästen de många händelser som inträffat runt om i världen. Sen var de tid för Carola Forsell och Bertil Lundstedt att till ackompanjemang framför en sång. Det internationella inslaget svarade Johanna Mierzwinska för då hon på polska språket sjöng Stilla Natt. Det var för alla ett helt överraskande inslag i programmet.

Johanna Mierzwinska var överraskande solist i kyrkan.Stefan Dahlström med internationellt ursprung från Västsverige höll predikan. Det blev en kroppsligt rörlig framställning där han även framhöll av små utförda ting kan ge stor effekt. Även andra händelser, bra som mindre bra i världen belystes. Bland besökarna fanns en yngre yngling som gav ljud från sig vid slutet av predikan. Både prästen och besökare uppfattade det som Amen! Det var en tydlig fingervisning för strax avslutades predikan!

Carola Forsell och Bertil Lundstedt sjöng flera sånger vid Nyårsbönen.

Sångarna Carola Forsell och Bertil Lundstedt medverkade ytterligare ett par gånger. Carola Forsell var även sångsolist. Sångarparet avslutade med en ”Hallelujasång”. Kvällens organist Mats Lunnergård överlämnade blomster till de tre medverkande gästerna. Ytterligare en större samling i Verum var därmed slutförd. Då Verum bjuder in – då kommer besökarna!

Top