Svenska Fotbollsförbundet bygger stängsel för ”de små orterna” !

 

VITTSJÖ. Vittsjö Idrottspark inte godkänd för allsvensk damfotboll 2017. Klubben lämnar kanske därför damallsvenskan!

Skrämmande information för alla idrottsintresserade supporters. Bakgrunden är att idrottsparken inte till alla delar uppfyller de krav svenska fotbollsförbundet ställer. I Svenska Fotbollsförbundets beslut till Vittsjöklubben skriver man bland annat:

-”Föreningens arena brister idag i förhållande till krav på sittplatser då det endast finns 640 sittplatser på arenan. Föreningen har i sin dispensansökan redogjort för en tidsplan när de sista 160 sittplatserna ska vara på plats. Föreningens arena saknar även giltigt belysningsmätningsprotokoll samt skyltar med ordningsregler i enlighet med 3 kap 9 § SvFF:s särskilda tävlingsbestämmelser för föreningar i Damallsvenskan (STB)”.

På Svenska Fotbollsförbundets hemsida finns att läsa:
-”Svenska Fotbollförbundet har till uppgift att främja och administrera fotbollen i landet och att företräda den utom landet… vidare skriver man ”-Svenska Fotbollförbundets övergripande mål är att nationalsporten fotboll ska förbli Sveriges största och ledande idrott. Vi ska hålla samman elit och bredd och ha en ekonomi i balans. Våra A-landslag ska kvalificera sig för de stora mästerskapen, på damsidan är målet medalj….”-Vi ska vara den största publiksporten och öka antalet åskådare och TV-tittare.”

Det är av flera skäl svårt att förstå hur Svenska Fotbollsförbundets Tävlingskommitté kan ta ett beslut som nu. Mot bakgrund att Vittsjö under 2016 hade ett publiksnitt på 518 torde det finnas sittplatser för samtliga. Hur Svenska Fotbollsförbundets Tävlingskommitté kan anse sig svara upp till de Mål samt Visioner man själv tecknat (se del ovan) är än mer svårt att förstå.

Vi får hoppas att det även i framtid finns plats för ”de små orterna” i damallsvenskan.

Det verkar vara på sin plats att till Svenska Fotbollsförbundets Tävlingskommitté uttrycka ”Gör om - Gör rätt”!

Hela beslutet till Vittsjö GIK finns att läsa här.

Top