Flytten för Arnes Motortjänst blev ett riktigt lyft!

 

VITTSJÖ. Familjeföretaget Arnes Motortjänst finns nu i nya fräscha lokaler på Gransätersvägen. Redan under vecka 14 firas invigningen av den nya butiken genom att de stora återförsäljarnas representanter finns på plats i lokalerna på Gransätersvägen. Intresserade kunder från när o fjärran lär inte utebliva. (Läs mer om detta på Arnes Motortjänst hemsida. Klicka).

Det kom lite som en chock då vi under hösten fick beskedet att vi efter 20 år var uppsagda i de gamla lokalerna, berättar Rune och Mariana Gunnarsson. Allt vände dock på kort tid till något mycket positivt. Nu har vi egna lokaler och står på egna ben inför framtiden.

Visst var det oro då vi blev uppsagda från våra tidigare lokaler. Ganska snabbt kontaktade dock Kalle Johansson oss med frågan om vi ville ta över hans gamla lokaler på Gransätersvägen. Eftersom våra söner är intresserade av att driva företaget vidare slog vi till. Detta ångrar vi absolut inte idag, säger Rune. Lokalerna var redan fina då tog över så vi behövde bara måla lite. Att våra kunder redan hittar hit har vi redan märkt. Kanske har vi tappat någon ”spontankund” som bara passerade samhället, menar Rune.

I våra nya lokaler kommer samma sortiment som tidigare att finnas, berättar Rune. Vi har märkt att intresset för robotgräsklippare ökar mycket. Här kan vi dessutom erbjuda fullständig service på maskinerna på ”hemmaplan”. Detta med just service på alla våra produkter ligger oss varmt om hjärtat och det ser vi som väldigt viktigt, säger Rune.

Totalt arbetar fem personer vid Arnes Motortjänst berättar Mariana. Förutom Rune och Mariana Gunnarsson finns sönerna Danny och Timmy, dessutom Kenneth Pettersson som sedan 14 år arbetat med service på olika maskiner.

Kenneth Pettersson berättar att man just passerat en period med väldigt mycket service på motorsågar. Nu börjar det gå över till gräsklippare och andra trädgårdsmaskiner.

En hel del robotklippare kommer in för årlig kontroll just nu. Kenneth håller med om att de nya lokalerna är stor skillnad mot de tidigare. Mycket ljusare, luftigare och trevligare att jobba i, säger Kenneth. Normalt delar vi upp arbetet så att Timmy tar hand om fyrhjulingar och åkgräsklippare. Danny ägnar sig mest åt robotklippare och jag åt vanliga gräsklippare, båtmotorer och motorsågar. Just nu är Timmy och Danny lediga.

Rune berättar att med tanke på att det tidigare även funnits en byggvaruhandel i lokalerna är han lyhörd för vad kunderna har för speciella önskemål. Vi kommer inte att starta en ny bygghandel, säger han bestämt, men om det är vissa varor som är önskvärda kan vi kanske tänka oss att tillhandahålla dessa, vi får avvakta och se, avslutar Rune intervjun.

Top