Fotbollsarenan i Vittsjö klar för TV-matcher

 

VITTSJÖ. Sent på måndagskvällen lystes plötsligt inte bara delar av Västanskogen upp av ett mycket starkt ljussken, även stor del av himlen över Vittsjöbygden. Anledningen till detta var att Idrottsparkens belysning skulle ljusmätas. 

Förutom saknad av 160 sittplatser, var uppdaterat belysningsprotokoll en av de två punkter som svenska fotbollsförbundets tävlingskommitté slog ner på.

Sigvard Gustavsson berättade att vart annat år måste nytt protokoll över belysningens styrka skickas till svenska fotbollsförbundet. I år var det dags för nytt protokoll, detta hade vi naturligtvis koll på.

Sigvard Gustavsson (ordf VGIK) Staffan Widell och Tommy Dahlberg från EL-Olle gladdes över fint ljusresultat.

På plats med luxmätare samt avståndsinstrument fanns Tommy Dahlberg och Staffan Widell från El-Olles. Deras uppgift var att utifrån mycket bestämda punkter på Arenan mäta ljuset styrka.

Tommy berättar att kravet över hela Arenan är 500 lux i medelvärde. Som max har vi just nu mätt upp 820 lux, berättar Tommy. Riktningen på strålkastarna är mycket viktig. När jag satte upp armaturerna, för några år sedan, var toleransen så noga som 1 grad. Glädjande lyckades jag nog ganska bra. Naturligtvis kan blåst ändra armaturernas riktning, men det ser mycket bra ut så här långt. Dessutom är det så att glödlamporna har begränsad tid. Efter ca 2000 timmar går kapaciteten ner till 80%, berättar Tommy. Vi har hittat en armatur som helt har lagt av, avsaknaden av denna påverkar dock inte de redan fina värdena vi mätt upp. Blir bara ännu bättre när denna kommer igång!
Inga problem att vara klar till den 24 maj säger en glad Tommy Dahlberg.

EL-Olle kommer nu att skicka protokoll till VGIK. Detta går sedan vidare till svenska fotbollsförbundet.

Nu är Vittsjö Idrottspark även klart för kommande TV- sändningar, vilket var ett av kraven för förbundets agerande.


 

 

Top