VITTSJÖ, BJÄRNUM. Webbtidningen www.vittsjobjarnum.nu fyller 10 år den 1 juni 2017. Detta skall vi naturligtvis fira vid kommande Vittsjödag och genom att veckorna framöver publicera valda artiklar från de gångna 10 åren.

De första tankarna på en webbtidning föddes av Jonas Brauer redan under hösten 2006. Arbetsnamnet kom tidigt att bli ”Portalen”, ett namn som även idag förknippas med www.vittsjobjarnum.nu. 

Under våren följande år tog undertecknad upp idén som ett förslag med vår lokala Lions-klubb. Tanken var att webbtidningen kanske skulle ge Lions intäkter för dess hjälpverksamheter. Tittar vi i ”backspegeln” så blev Jonas idé riktigt lyckad. För Lions kom ”Portalen” snabbt att bli dess största inkomstkälla.

Idag är förutom Lions även Vittsjö GIK en av Portalens samarbetspartners där vi bland annat delar jourverksamhet med idrottsklubben.Antalet annonsörer växte snabbt och idag är det cirka 60 företag och föreningar som väljer att ha en årsannons på sidan. På kort tid växte även besöksantalet. Genom att mäta antalet besök kan vi inte bara konstatera att vi har cirka 300 000 besök varje år. Vi kan även se varifrån alla dessa besök kommer. Naturligtvis är huvuddelen från vårt närområde men även våra universitetsstäder är representerade på kartan. Roligt att notera är återkommande besök från flera andra länder. Under fjolåret noterade vi totalt besök från hela 97 länder där Sverige, Danmark och USA låg i topp.

En bidragande anledning till webbtidningens stora framgång är våra mycket duktiga skribenter. Antalet har under åren ökat. Idag är vi cirka 20 frivilliga som ständigt återkommer med artiklar och bilder.

I skrivande stund har vi publicerat 5992 artiklar. Detta motsvarar utskrivet med enbart rubriker på papper en helt fylld A4 pärm med text på papperets fram och baksida!

Du är välkommen att besöka oss på Vittsjödagen. Som du säkert redan noterat har vi den 1 juni i år funnits i 10 år på webben. Vi kommer att finnas med vår monter vid Godsmagasinet. Flera av våra reportrar/skribenter kommer att finnas på plats. Vi kommer på plats att visa lite av vad som hänt under de 10 år vi varit med som media. Du kan även följa hur en publicering av en artikel går till.

-Du som företagare har möjlighet att få information om hur du till en liten årskostnad kan nå väldigt många med din reklam!

-Du som förening har speciella förmåner, som beroende av dig säkert kan öka medlemsantalet, helt utan kostnad för klubben!

-Är du intresserad av att ingå i en mycket trevlig grupp, ”Portalen-gruppen”, är du varmt välkommen. Vi träffas en gång i månaden och utbyter erfarenheter. Det är denna grupp, idag cirka 20 personer som anser att det är av vikt att skriva om vår underbara hembygd, Vittsjö och Bjärnum och vad som händer i densamma. För stunden vore det roligt att kunna skriva mer om vad som händer i Bjärnum.
Vår drivkraft ligger i att vi varje månad noterar att väldigt många har läst vad vi skrivit! Samtliga som arbetar för www.vittsjobjarnum.nu gör detta helt ideellt.

Därför känns det även helt rätt att en stor del av de intäkter vår webbtidning skapar under ett år går till ungdomsverksamheter i Vittsjö- Bjärnumsbygden.

Premieutdelning kommer att ske vid någon av vårt damallsvenska fotbollslags hemmamatcher i Vittsjö.