112 Brandkåren, tack!

VITTSJÖ. På torsdagskvällen så ljöd sirenerna högt och genom byn ilade brandbilar och andra utryckningsfordon. Senare på kvällen fick jag reda på att det var en brand uti Hästhults sågverk.

Åkte ut och fick en titt på förödelsen, tillsammans med Bengt Svensson fick jag en inblick hur det kan se ut efter en brand. Ingen vacker syn, oj oj. Han berättar hur han upplever det hela, detta har varit min arbetsplats sen starten -63, han var skärrad förstås och tycker att det är himla tråkigt. 

Men ingen människa kom till skada endast materiella ting och det kan ersättas med nytt. Maskinen som matar fram stockarna, takplåtar, innerväggar och andra maskindelar blev förstörda. Men som Bengt säger, detta var ju bara en liten del av hela verksamheten som brann upp. Visst blir det produktions stopp på denna del men resten fungerar ju. Han fortsätter prata och säger till mig, vilken tur att vi i Vittsjö har ett bra brandvärn som dels kan småbyarnas placering och är/ var snabbt på plats. Visst uppstod det stor skada men det kunde varit mycket värre säger Bengt. Det verkar som att branden började vid elskåpen men det får den tekniska utredningen visa längre fram. Bengt avslutar vårt samtal med att än en gång säga ett stort tack till Vittsjö brandvärn för deras snabba insats.
Skönt att dom finns i Vittsjö.

Top