VITTSJÖ. Nyligen öppnad Nowrose Indisk Restaurang har bjudit in jazz- och vissångerskan Malene Langborg att spela mysmusik på Alla hjärtans dag, 14 februari.

Man kan fira kärlek och vänskap på många sätt. Naturligtvis året om. Alla hjärtans dag har faktiskt firats i Frankrike och England sedan medeltiden. I nutiden är det ett välkommet ”rosa kick” nu när julen är över och många säkert längtar till grönskande vår.


Vittsjö är ett litet samhälle, men inte för litet till kreativa påhitt. Det märkte Malene Langborg när hon i somras arrangerade ”världens första” visfestival i Vittsjö - i godsmagasinet (känd som Stickspåret), granne till restaurangen.

Efter en period med sjukskrivning, har Malene längtat tillbaka till musiken och hon ser nu fram emot att plocka i sin repertoar av 'lovesongs', visor med mera när hon tar med gitarren och sångrösten denna kväll, onsdagen den 14 februari.


Nowrose är ny i samhället, men ryktet har gått att maten är väldigt god och personalen mycket vänliga. På menykartan finns stor variation av indiska rätter, många sorters kött och även vegetariskt.

Restaurangen har öppet kl 11-22, den levande musiken spelar kl 19-21.30 och för detta tillfälle är det nödvändigt att boka bord.