VITTSJÖ, BJÄRNUM. För närvarande kan vi läsa om ett antal inbrott hos äldre personer i Östra Göinge. Det är kanske en tidsfråga innan det drabbar även vår bygd. Vaksamma ögon och rapport till polis behövs ständigt.

I Kristianstadsbladet skriver man just nu; ”Två inbrott med liknande tillvägagångssätt upptäcktes i Östra Göinge kommun på söndagen. I båda fallen är det äldre personer som har drabbats. Ett par i 70-årsåldern kom hem till sin villa i Knislinge strax innan klockan 13 på söndagen. Någon hade då brutit upp ett fönster på baksidan, tagit sig in och stulit bland annat flera olika smycken som fanns i sovrummet. 
Strax innan klockan 16 gjorde en kvinna i 75-årsåldern en liknande upptäckt. När hon kom hem till bostaden i Broby var fönstret uppbrutet. På söndagseftermiddagen hade polisen inga uppgifter om vad som stulits.”

Närvaron och vetskapen om de båda föreningarna Trygg i Vittsjö och Trygg i Bjärnum gör förhoppningsvis att dessa områden uppfattas som mindre intressanta för inbrott. Föreningarnas syfte är att undvika brott och vid iakttagelse om misstänkt brott rapportera till polis.Vi har tidigare rapporterat att båda föreningarna gärna tar emot fler frivilliga chaufförer så att verksamheten kan bedrivas samtliga dygn. Det handlar om ett pass per månad. Har du möjlighet att ställa upp så tveka inte, Ring nu!

För Trygg i Vittsjö ring: Sivard Strand 0723 57 49 27 eller Tryggbilen 0708 93 06 85.

För Trygg i Bjärnum ring: P O Bengtsson 0705 66 85 89 eller Tryggbilen 0708 98 98 07.