Modevisning på träffpunkt Linden

VITTSJÖ. Torsdag eftermiddag då har träffpunkt Linden öppet för alla daglediga pensionärer och idag är det dags för lite modevisning. Dagens mannekänger är Britta, Gunilla och Anna-Lena, tyvärr fanns det inte någon manlig mannekäng idag. Men seniorshopens försäljare Ros-Marie fixade det ändå. Hon visade upp kläder för herrar med jämna mellanrum, fint arrangerat på en hängare.

Britta Svensson till vänster och Rosmarie från seniorshopen till höger

Rosmarie som visar och säljer seniorshopens kläder har kommit till Vittsjö för att visa höstens och vinterns kollektion för oss pensionärer. Ett bra sätt att handla för de som inte kan ta sig till stan där de stora varuhusen finns. O mycket kläder finns att välja på och på de olika klädes märken likaså, allt från Brantex, Jackett, Micha, Ciso och några till kända märken i alla fall för oss damer. Materialet är allt från fint tyll, bomull, viscos, till manchester men också stickade plagg som tröjan som en av mannekängerna här (Britta) visar. En lite tunnare tröja i vitt med skimrande små påsydda vita pärlor, så till fester passar den bra.

Mannekängerna visar här två klänningar av alla de som fanns, som var delikata både i färg och i utförande mönstermodeller, snyggt och med acossiaror passande för gå-bortkläder. En lite tunnare stickad kofta till och med vackra halsband.

En snygg kreation för damer som skall gå på fest eller varför inte bara vara fin, med en topp med volang nertill i en härlig färgkombination av höstfärgerna och till en svart rak kjol i mjukt material. Därtill snygga pumps och svagt mörka strumpor.

Blommiga toppar med lång eller kort ärm som passa till både byxor eller till kjol fanns i många färgnyanser.

Många kläder som visades kan man kombinera med många färgtoner till byxa och till kjol. Höstjacka och vinterjackor fanns det på de flesta modeller med huva eller avtagbar de e bara att välja själv.

Gunilla visar här en tunika med ett mönster i samma färg, med ett passande halsband till. Över armen hänger en vinterjacka som är rutmönstrad o en väska därtill, snyggt sammansatt.

Här visas en stickad klänning i vackert blåmelerat garn med röda stickade avslut både på ärmarna men också på fickorna, i handen håller hon en vacker jumpers i rött med lite svart mönster. Lite i bakgrunden kan man ana fler kläder på en hängare värt ett lite närmre titt, snygg tunnare tröja i leopard mönster.

Visst är det vackra saker som vi har fått uppvisats för oss idag, pratet är i full gång i alla fall runt mitt bord där jag satt som åskådare, närmare catwalken kommer jag nog inte. På denna klädesförsäljning fanns allt som kan passa nu för höst o vinter men också även för det vardagliga. Varma underkläder, nattkläder, snygga skjortor, byxor, koftor, skira blusar, tjockajack/kappor, scarf, halsdukar och mycket mera. Allt går att prata om och visst hade vi en trevlig pratstund i lokalen på Träffpunkt Linden.

Jag säger tack till de damer som fixade tilltugget gofikan till oss alla men också ett stort tack till den som ordnat denna tillställning. Trevligt när vardagen kan lysa upp för flera, de tror jag nog att de flesta tyckte.

 

 

Top