Stefan Dahlström ny kyrkoherde i pastoratet

VITTSJÖ. Från Vinslöv till Vittsjö kom han, komminister Stefan Dahlström. Sen byggde han och hustru Yvette en villa. Sen utökades familjen och sen blev han kyrkoherde i Vittsjö pastorat.

Stefan i sitt krypin som byts till vidgade vyer inom kort.

För tillfället finns det två kyrkoherdar i pastoratet, Carl Olof Danielsson och Stefan Dahlström. Den 24 november, Domsöndag håller Carl Olof sin sista gudstjänst som kyrkoherde.

Stefan blir den 5:e kyrkoherden i Vittsjö Verum pastorat som bildades 1962. Tidigare tillhörde Vittsjö pastoratet i Norra Åkarp (Bjärnum). Stefan prästvigdes 2014 av blivande ärkebiskop Antje Jackelén och erhöll sitt första kall i Vinslöv. Han kom till Vittsjö som komminister 2015 och fyra år senare, den 1 december är han kyrkoherde med sina 43 år på hjässan. Kyrkliga beslutande har enhälligt beslutat att anta Stefan som kyrkoherde i pastoratet.

Två blir en om några veckor! Stefan Dahlström och Carl Olof Danielsson vid tidigare tillfälle.

Stefan har lärt känna stora delar av sitt arbetsområde i de två församlingarna från Mörkhult – Maglaröd. En sträcka luftledes på 25 km men färd på kringelikrokiga vägar blir sträckan längre.

-Jag har fått erfarenhet att allt tycks fungera bra i pastoratet och tänker inte göra stora ändringar, säger Stefan Dahlström. Däremot kommer han att lyssna på förslag och synpunkter från församlingarna och lägga på minnet. Det händer att bra förslag kan komma även från gräsrötter!

Närmast på programmet är sökande efter tjänsten som komminister. Vittsjö och en ung kyrkoherde bör bli bra dragplåster!
Välkommen till orten Stefan!

 

Top