Syförening sålde ostkakor och förkläden

VITTSJÖ. Från Norea radio till syföreningsauktion i Vittsjö gällde vid kyrkliga syföreningens samling i församlingshemmet. David Castor hade ansvaret för resan till Asien medan Hans Erik Lunnergård höll i klubban och klubbade in 12 430 kronor.

Kvällens föreläsare David Castor tillsammans med besökande Ingrid Ottosson.

David Castor inledde med verksamheten som bedrivs av kristna radio Norea. Det blev en resa bland annat till Asien där Norea är en sammanhållande förmedling bland kristna som är i minoritet. Annan religion är större och härskare varför kristna måste registreras som sådana. Där är Norea en kanal över stängda dörrar mellan kristna. Avbrott skedde för auktionsfika.

Skolmästar Christen verkar inte intresserad av Hans Erik Lunnergårds grytlappar.

Auktionen började med Hans Erik som klubbmästare. Utbudet varierade från hembakat till textilalster. Äppelkakor och äkta lingonsylt bjöds upp till över hundralappen medan ostkaka kostade två hundringar. Stenugnsbakade brödkakor betingade ett pris upp till 300 kronor. Givetvis fanns det stickade beklädnad till både händer och fötter och naturligtvis fanns det både förkläde och grytlappar. Kvällens intäkter fördelas till olika behövande institutioner. Efter dragning på lotterier avslutades samlingen med Bred dina vida vingar.

 

Top