Vårens läsecirkel på gång

VITTSJÖ. Nu är julens alla helgdagar slut och vi har kommit in en bra bit i januari år 2020, en skön känsla infinner sig nu när det blir ljusare för varje dag. Visst solen kunde ju vart framme lite oftare men man kan inte få allt.

Nu e det dags att starta upp vårens läsecirkel, genom PRO Vittsjö upprop så har nästan 20 pensionärer anammat och anmält sitt intresse för att komma med på våra läsestunder.

Inne på Träffpunkt Lindens lokaler finns vi, det är på måndagseftermiddagarna några veckor framöver. Tyvärr hann inte våra beställda böcker fram i tid men det fixades i alla fall, vi tog oss en titt i andra intressanta böcker.

En grupp läste i Birger Olssons bok "Göinge ord" medans den andre gruppen läste i ur Karin Brunk Holmqvist bok "Tango i Tabernaklet" böcker som kanske kommer att läsas längre fram i nästa cirkel.

Vårens bok som vi kommer att läsa heter "Svenska slott och herresäten", utgiven för tre år sedan och har en bra och utförlig text om vart och ett slott. Historiska byggnader som finns kvar än i dag och som ger oss en liten inblick hur det var förr. Information om vem har byggt, när, och vem som bor/förvaltar dessa byggnader idag, år 2020. Är säkert en intressant bok om eventuella utflyktsmål som finns nära oss i norra Skåne. Lite nyfiken/intresserad på dessa historiska byggnader.

Oh ja, vad spännande det kommer att bli och jag hoppas att de andra pensionärerna tycker lika dant. Som vanligt blir det en liten kaffepaus mellan läsandet, så välkomna skall ni alla vara till vårens läsecirkel på Träffpunkt Linden i Vittsjö.

Top