VITTSJÖ. Ovisshet råder över när damallsvenskan kommer igång. Om seriestart blir den 27-28 juni återstår ännu ett par ”Inställda matcher” att för supportrar hjälpa klubben ekonomiskt.

2-0 till Vittsjö 

Om start sker som vi hoppas återstår enligt tidigare matchprogram två ”Inställda hemma matcher” och en inställd bortamatch.

Nu på söndag den 31 maj skulle Linköping FC kommit till Idrottsparken. I programmet finns sedan en bortamatch mot Örebro och en hemmamatch mot Rosengård. Därefter är vi framme vid helgen den 27-28 juni, det datum då vi hoppas serien äntligen kan komma igång. Påtryckningarna för seriestart av bland annat Damallsvenskan är just nu många, men beslut i frågan är ännu inte tagit.

Inför nystarten kommer naturligtvis ett helt nytt spelprogram. Om det blir seriestart i senare delen av juni kommer ett normalt spelprogram med 22 omgångar kunna genomföras, dock med kortare uppehåll mellan matcher. 
En inte helt främmande tanke är att de inledande matcherna (minst) spelas helt utan publik eller med restriktioner för denna.

Alla klubbar är naturligtvis drabbade ekonomiskt av uteblivna intäkter. Här har supportrar till bland annat Vittsjö GIK gjort fina insatser genom att ”stödköpa” biljetter till inställda matcher.

Kommande helg är det dags igen, då skulle Linköping FC besökt Idrottsparken. Troligen hade denna match dragit minst 600 till läktarna.

En stödbiljett för 100:- är inte så mycket för den enskilde men tillsammans med flera andra ger det ett välkommet stöd till klubbkassan.

Enklast stödjer du Vittsjö GIK damallsvenska fotbollslag genom att sätta in en summa på: Bg 5286-1358 eller via swish 12 36 95 4424
Skriv "Stödbiljett" och gärna ditt namn.

Nedan följer några bilder från hemmamötet mot Linköping 2019.

1-0 till Vittsjö

2-0 till Vittsjö