VITTSJÖ. Onsdagskvällen bjöd på värmande sol inför lagets träning. Premiär var det för nyförvärvet Heather Williams som anlände från Amerika till Sverige i måndags.

Det var full fart på A-planen under kvällen. Från åskådarplats ser det ut som Heather redan funnit sig väl tillrätta i laget. Siktet för alla är naturligtvis den kommande matchen mot Kristianstad. De verkligen proffsiga tjejerna är helt fokuserade framåt och har lagt tidigare två matcher ”på hyllan”.

Tyvärr är Tove Almqvist borta för resten av säsongen. Dessutom finns fortfarande Alexandra Benediktsson och Mie Leth Jans på skadelistan. Mies fot är inte helt återställd, men det går åt rätt håll. -Några veckor till, sen hoppas jag vara tillbaka, berättar Mie.

Sofie Andersson med dotter deltog i träningen

Thomas Mårtensson har flera gånger tryckt på att laget måste ha fyra forwards. Att det dessutom saknas en allroundspelare. Årets serie är mycket tightare än tidigare och detta innebär ett tuffare matchande, dessutom finns risken för fler skador, inte minst under hösten.

Det välkomna tillskottet av Heather Williams innebär att laget nu har tre forwards. Tyvärr är hon inte spelbar förrän all pappersexercis är klar, vilket nog tar några veckor. Totalt inför derbyt på lördag innebär det att Thomas Mårtensson och Stefan Ekstrand har 15 spelare att tillgå.

Efter fjolårets två förluster mot Vittsjö är det säkert ett mycket revanschsuget Kristianstad som besöker Idrottsparken på lördag.