Vittsjö övertygade och tog välkomna poäng

VITTSJÖ. Vittsjö inledde matchen starkt och dominerade hela första halvlek. Stundtals kunde man känna igen spelet från de fina matcher laget visade under fjolåret.

Första halvlek var helt Vittsjös. Laget radade upp farligheter och skapade sju hörnor och även sju skott mot Uppsalamålet.

Vittsjö tar ledningen genom Ebba Wieder

Inte oväntat kom så ledningsmålet genom Ebba Wieder efter assist från Lisa Klinga. Drygt minuten senare smaskade Clara Markstedt in 2-0.

Clara Markstedt utökar till 2-0

Vittsjö fortsatte sin dominas halvleken ut och lagen gick till pausvila med 2-0 på matchtavlan.

Inledningen av andra halvlek fortsatte med ett övertag för Vittsjö som radade upp fem avslut mot mål inom dryga 20 minuter. I den 77 minuten gör Cassandra Korhonen ett vackert nickmål, helt otagbart för Shannon Lynn i Vittsjömålet. Tre minuter senare assisterar Heather Williams Clara Markstedt till 3-1. Minuterna senare reducerar Uppsala till 3-2 genom Nicole Odelberg Modin och viss nervositet smyger sig in i Vittsjölaget.

Clara gör sitt tredje mål i matchen

Vittsjö gör ett byte ut går slitvargen Ebba Hed och in kommer Emily Gleinik. Vid Emilys första kontakt med bollen assisterar hon Clara Markstedt till ett hattrick som också punkterade matchen. Vittsjö säkrade välkomna tre poäng och vann matchen med 4-2.

När matchen är färdigspelad träder några supportrar fram för att fira segern.

Vi hade en jättebra första halvlek med bra presspel där vi trycker ner dem och vinner massor av bollar högt upp i banan. Det var en bra första halvlek, berättar en glad Thomas Mårtensson, tränare för Vittsjö. Sen kommer 2-1 och vi blir lite ”halvdarriga”. Nu har vi flera duktiga anfallsspelare Clara, Ebba Emily, Heather. Vi behövde denna segern för vårt självförtroende, avslutar Thomas Mårtensson.

Clara Markstedt berättade om sitt tredje mål. Hon berömde Emily för sin fina start i laget. Vid hennes första bollkontakt ger hon Clara en underbar passning som också blir Claras tredje i matchen. Jag väntade ut deras målvakt som jag upplevde stod väldigt centralt, så rundade jag henne och slog bollen i mål, berättade en naturligtvis glad Clara Markstedt.
Nu har ni två bortamatcher på rad hur ser du på det. Vi har haft fullt fokus på denna matchen sm var så viktig, så det har jag faktiskt inte tänkt på ännu, avslutar Clara Markstedt.

Nu står två bortamatcher på tur för Vittsjö. På söndag den 2;e augusti är det match mot Örebro på Behrns Arena. Sedan följer bortamatch mot Umeå den 8;e. I den 10;e omgången är det dags för hemmamatch mot Göteborg.