Det sitter ännu i att nu är det helg så då kan man plocka ihop en kaffekorg, fastän man har blivit pensionär. Vi kan ju egentligen välja vilken dag som helst. Göra en liten utflykt bara så där en söndagsdag. Vädret är lite grått men solen tittar fram emellanåt och med frisk vind.

Det gör inget det tar ju ett tag innan vi är framme vid det första stoppet. Vi har hela dagen på oss ingen brådska här heller, håller min fart som sig bör,plus några till o ändå finns det medtrafikanter som inte kan ligga efter en annan bil. Vissa omkörningar är helt galna. Jag undrar om bilförare vet vad den heldragna linjen betyder. Men nu ska det smaka bra med lite fika, äggamackor och varmt kaffe på termos, vi sitter skönt i lä vid bilen för här blåser det rejält. Underbara välkända dofter från havet kommer emot en.

Ingen trängsel här inte, som det fanns i det samhället vi körde igenom, det blev Inget stopp där. Efter kaffefikan så åker vi vidare till vårt nästa delmål.


Båtliv

Nere i hamnen gick vi längs piren, tyvärr fick man inte fiska från de stora stenbumlingarna på grund av rasrisk. Tråkigt men kan bli någon annanstans längre fram kanske. Många fina vackra båtar var förtöjda inne i hamnen, även färjan som går mellan fastlandet och ut till Hallands väderö låg inne vid kaj.

Och för barnen med spring i benen så finns det sen ett antal år tillbaka en äldre båt/fisketrålare upp på land där de kan leka sjörövare, pirater och ha roligt. De verkar ha kul för skratten hörs i alla fall.Ställer mej vid glasskön på bra avstånd, köper mjukglass det smakar alltid bra.Vi sätter oss vid piren och tittar på folk, ett väl så intressant tidsfördriv Tiden går fort när man har det mysigt men nu startar vi hemfärden som vanligt kör vi via Kattvik hem. Passar på att handla närproducerat och fräscha grönsaker vid vägkorsningen, kan ju inte bli mer färskt än detta inköp till bra priser. Höjer i alla fall min trivseldag till max, ibland så måste man bara göra något.