VERUM. När Verums Fritidsgrupp arrangerade tävlingen Boulemästaren för 11 året i rad, blev det än en gång Sven-Åke Findahl som för femte gången blev Boulemästare.

Årets boulemästare Sven-Åke Findahl Verum 

Detta efter att i kvartsfinalen mot Kerstin Ekvall hämtat upp ett underläge 7 – 12 till seger med 13 – 12, besegrat Stig Hermansson med 13-11 i semifinalen, samt vunnit den mycket spännande finalen mot Lars-Christer Månsson med 13-12, det stod 12-12 inför sista omgången. Sven-Åkes tidigare segrar 2011, 2016, 2018, 2019. Nu återstår det att se om han kan vinna dubbeln i år, nästa lördag den 19/9 spelas vår nästa tävling VM-Boulen, i så fall blir han den förste att vinna båda tävlingarna samma år. Givetvis kommer vi andra boulespelare göra allt för att detta inte skall ske.

Fikapaus mellan poolspelet och slutspelet.

Då det är färre som spelar boule nu i Coronatider var vi bara 12 st. som hade anmält oss till årets tävling där vi lottades in i 4 pooler, de två bästa från varje pool gick vidare till slutspel. I den ena kvartsfinalen blev det en familjeduell mellan Stig och Britt Hermansson Verum där det var Stig som gick segrande ur duellen med 13-7.Kvartsfinaler: Stig Hermansson – Britt Hermansson 13 – 7.
Kerstin Ekvall – Sven-Åke Findahl 12 – 13.
Lars-Christer Månsson – Anna-Greta Ivansson 13 – 3.
Börje Magnusson – Ingvar Larsson 13 – 9.

De fyra pristagarna, Stig Hermansson Verum, Lars-Christer Månsson Bjärnum, Sven-Åke Findahl Verum, Börje Magnusson Hagnarp 

Semifinaler: Stig Hermansson – Sven-Åke Findahl 13 – 11.
Lars-Christer Månsson – Börje Magnusson 13 – 7.

Final: Sven-Åke Findahl – Lars-Christer Månsson 13 – 12.

För att göra boulespelet så säkert som möjligt för att inte råka bli smittad, så använder varje spelare egen ”lille” att kasta ut, hålla avstånd, undvika närkontakt när kloten plockas upp, samt tacka för matchen utan att ta i hand, samt inte komma om man har feber eller är dålig. Om man följer dessa regler anser vi att boule är ett bra sätt att träffas, umgås och röra på sig ute i friska luften.

Info om hur det går i VM-Boulen den 19/9 återkommer jag med när vi spelat klart.