Värt att vänta på...

VITTSJÖ. Varje år så är det nästan likadant här i min lilla värld, blommor som är en stor del av mitt vardagliga intresse och här kommer jag att visa några av mina bilder som är tagna på just den här tiden av året, nämligen höstmånaden oktober. När man börjar göra några små ändringar för dessa små underverk.

Vit dubbel trumpet

Första bilden visar en dubbelblommande änglatrumpet, denna vita blomma är lite annorlunda än de andra vita, rosa eller gul orange. Nämligen att den här vita änglatrumpet är dubbel i sitt utseende som blomma men också att den blommar nedåt hängande hela tiden, men doften är sagolik. Många knoppar väntar på sin tur att få blomma, hinner kanske.

Pelargon rad

Blommor som dessa är trogna återkommande och övervintras i svalare rum. Som blommar hela tiden och dessa hinner sällan blomma över alla sina knoppar tyvärr, men sätter man in dom i uterummet så får dessa men även alla de andra lite längre blomsterperiod. Trångt blir det ju men det gör inget, man går ut och kollar, plockar blad och annat torkat överblommat samtidigt som man njuter i fulla drag.

Vet egentligen inte varför vissa blommor är mer favoriter än andra men vi människor är ju olika och det kan vara det svaret man får fundera över. Spelar ingen roll alls, jag vet bara att blommor är värda att vänta på det gäller stora som små.

Azalea

En blomma som denna har jag har haft väldigt svårt för till att överleva från förra julen. En bland många andra krukväxter som brukas få till jul som regel alltid tappar alla blad efter sin blomning men inte i år. Under året som gått har jag kunnat hålla växten vid liv och den ser ut att trivas. Visst dröslar det ner blad men de flesta sitter kvar. Den står grön och grann på bordet och nu går det så sakteliga mot december och man kan väl hoppas att det kommer blommor på den. Det hade varit roligt,spännande att vänta på, tänk om man kan ha litta tur och det blir knoppar som går i full blom i mörkrött det vore ju helt fantastiskt och kanske den blommar lagom till jul.

Höga växter

Många blommor blir det men jag får nog vänta ett bra tag till innan mina blommor växer som buskar. Har tid att vänta visst har vår, sommar och höst varit spännande men nu är det snart tid att varva ner och vinterförvara många av våra vanligaste sommarblommor, allt har sin tid även blommor. Alla måste ha tid för återhämtning så även blommor.

Bilden ovan tagen av Marianne Andersson

Jag brukar tänka att snart är mina änglatrumpeter lika stora och magiska som hennes. Men jag får nog ha tålamod. Klicka och titta, visst är dom vackra, för att inte tala om doften som kommer under sena eftermiddagen och kvällen. Tänk er att sitta ute en ljummen sommarkväll och bara få njuta av dessa härliga buske blommande blommor, de e nåt att tänka och väl värt att vänta på.

 

Top