VITTSJÖ, BJÄRNUM. Den svenska testkapaciteten är mycket ansträngd – -”men den har inte slagit i taket”. -Det påstår socialminister Lena Hallengren.

Enligt Hallengren uttrycker flera regioner att labkapaciteten måste bli bättre för att man ska kunna testa ännu fler. Antalet tester i Sverige har ändå ökat de senaste veckorna, menar hon. – För tre veckor testade vi 200 000, för två veckor sedan 230 000 och i förra veckan 254 000, så det ökar ju hela tiden.

Det är naturligtvis upp till den enskilde att söka testtillfälle. Att genomföra denna test i avsikt att senare på något vis bryta mot de tydliga rekommendationer Folkhälsomyndigheten och inte minst Anders Tegnell gått ut med, -skidresa, -större fest eller umgänge, är däremot riktigt illa!

Det finns så många andra som just nu är mer i behov av att snabbt bli testade, inte minst alla som dagligen kämpar på våra sjukhus eller inom vård och omsorg.

Så länge jag inte har minsta tecken på covid-19 och är mer i skogen med hunden än i folktäta områden, känner jag mig faktiskt ganska lugn utan att blivit testad. Kanske kan jag därmed hjälpa genom att möjliggöra snabbare testsvar till någon som är i större behov och även visar symtom.