BJÄRNUM. Pensionerade distriktsköterskan Ingrid Magnusson från Bjärnum kallades in till Hässleholms sjukhus för att vara medhjälplig vid vaccinering mot Covid-19.

 

Ingrid redo att möta sin första patient

Som före detta skolsköterska har Ingrid stor vana att vaccinera. Oftast då lite yngre patienter. – Det är mitt sätt att ta lite samhällsansvar under denna pandemi, säger Ingrid.

Tillsammans med ett antal andra seniorer vaccinerade Ingrid och de andra ca 400 av akutpersonalen och övriga som jobbar nära patienterna på sjukhuset i Hässleholm.

Ingrids arbetsbord med laddade sprutor

Den ordinarie personalen som finns på sjukhuset var fullt upptagna av sitt ordinarie jobb och då var det mest praktiskt att låta äldre sjuksköterskor sköta vaccineringarna.

Ingrid Magnusson kopplar av hemma mellan sprutandet i Hässleholm

Nästa vecka är det dags igen. Efter det bör de flesta av sjukhuspersonalen fått sin första spruta. Andra dosen ges tre till fyra veckor efter första dosen.

Det är en styrka för samhället att man kan ta till vara en kompetens som finns hos de äldre och kunniga pensionärerna.

Över 11 miljoner doser vaccin skall vaccineras under första halvåret så det är inte svårt att förstå att alla som kan hjälpa till i denna pandemi är värdefulla för vårt samhälle.