På vårt kära Internet kan man då finna allting, det senaste jag fann var en tjänst där man kan beställa ett svenskt 'äkta' körkort för 1000 Euro. Inga förkunskaper krävdes och inget prov!

Önska du något annat än ett vanligt B-kort så kostar det mer, ju fler behörigheter desto dyrare 'körkort'. De påstår även att körkortet finns registrerat bland alla äkta körkort, detta är fixat av deras medarbetare eller hackare.Visst är det fantastiskt med dessa nya tjänster?!

Hemsidorna är skrivna på flera språk och sedan troligen översatta av Google translate, det märks på den hackiga svenskan. Ett citat från webbplatsen:

"Det är inte längre en hemlighet, det finns inte längre ett land i Europa där du kan få ditt körkort utan stress, utan krångel, utan oro. Förfarandet är så komplicerat idag att vissa medborgare tvingas att byta länder för att hitta lösningar som de sällan finner.

Vad händer om du inte behöver stressa dig själv? Vad händer om du inte torterade ditt sinne för att få körkort? Vad händer om det bara var lätt att beställa och köpa ett körkort, precis som en bil eller en juvel? Du kan bara komma in i din bil och köra utan att märka att polisen tittar på dig. Och om du kunde köpa en juridisk licens, registrerad och autentisk på mindre än 5 eller 6 dagar från 1000 euro? Vad skulle du då tro? Har du provat det här förut? Vi slår vad om att det fungerar. Det fungerar för dig och någon annan person som har nödvändiga dokumentationer. Mina damer och herrar, du som redan har störts för att få körkort, du som har misslyckats flera gånger i körkortsundersökningen i Sverige, du som har utsatts för orättvisor under den praktiska körkortsundersökningen, du som har lärt sig att köra hemma och inte vill bry sig om att få ett vanligt körkort, köpa ett lagligt och registrerat körkort på denna webbplats med lätthet, bara genom att fylla i ett formulär och genom att betala."

Givetvis är detta helt olagligt och inget att rekommendera, därför delar vi ingen länk till dessa sidor. Efer att ha läst om denna tjänst så är det lättare att förstå varför det har blivit en annan körstil på våra vägar och gator. Nu  är det inte endast ett företag som erbjuder liknande tjänster, det finns mängder av dem, många är säkerligen samma 'företag' men drivs under olika namn.

Slutligen avslutar jag med några 'goda råd' som ges om hur man ska behålla sitt falska körkort.

"För att undvika att förlora ditt körkort måste du öva på följande.
1. Drick inte och kör inte eller drick inte när du kör.
2. Kör inte på droger.
3. Överskrid inte hastigheten i områden som inte är tillåtna.
4. Olydda inte vägskyltar.
5. Ta alltid med dig ditt körkort när du kör på expressvägar."

Start Damallsvenskan Vittsjö - Piteå Finding your local time... 1 Day Klicka