VITTSJO. Året har gått fort och nu är det tid igen för den årliga stämman för Rödakorskretsen i Vittsjö.

Lite annorlunda blir vår sammankomst tyvärr som ni alla vet så styr pandemin. Inget som kan stoppa oss helt. Men det sista året har det varit tufft, vilken tur att att denna förrättning bygger på frivillighet med volontärer.

Ordförande hälsar alla välkomna och därmed är årets stämma igång med vår lilla samlade skara och samtliga håller avstånd och vi genomför årets kretsstämma. Som brukligt är följer vi vår dagordning till punkt där vi lyfter fram det väsentliga som för oss är viktigt. Vi håller en tyst minut för de medlemmar som har lämnat oss under året. När fjolårets stämmoprotokoll läst upp, går vi raskt över till styrelsens verksamhetsberättelse som är nästan likadan som förra årets.

Föreningens kassör: Marita Gutrad talar om för oss hur budgeten och balans/resultats rapport ser ut och hur det hela ligger till och hon läser också upp revisorernas brev, att allt är okej med bokföringen. Visst har vi skänkt pengar till riksorganisationen och till världens barn, där vi har följt vår fördelning av insamlade medel som var bestämt.

När vi har kommit till valen som innefattar både omval på några platser i styrelsen och dess nuvarande, men det har också kommit in ett nytt namn och det är revisorn Roland Larsson som efterträder Gunnel Gustavsson som avböjt omval. Nuvarande valberedningen som har tjänat röda korset i många år har också avsagt sig omval. Styrelsen får härmed söka ersättare och tillsätta en ny valberedning under våren, så är det bestämt och det tror jag att vi klarar av.

Under övriga ärende så kom ju naturligtvis kupans öppettiden upp till ytan, öppet eller stängt det är en het potatis. Enhälligt tog vi beslut att fortsätta ha secondhand butiken stängd. Även om vår kassa har krympt rejält så skall vi försöka hålla på säkerheten angående cov-19. Nu har vi gått igenom samtliga punkter på vår dagordning, ordförande säger ett stort tack till de medlemmar som kommit hit. Så därmed är årets kretsstämma för Vittsjö Rödakors krets slut.

Därefter hade vi ett konstitutionsmöte där årets möjligheter och annat kom upp till ytan. Styrelsen består av samma personer som i fjol, ingen förändring blir. Tyvärr så minskar vårt medlemsantal och det är ju inte konstigt vi har hög ålder på medlemmarna i föreningen och inte helt enkelt lätt att inskaffa nya. En medlem ringde och talade om för mig att hon vågade inte komma på grund av pandemin, men som hon sa det var första gången på 57 år som hon ej kunde närvara, tyckte att det var tråkig. Jag förstod det men önskar henne välkommen till nästa år istället.

Som sagt vi håller kupan stängt tills vidare och återkommer när vi vet mera. Men vi delar ut påskblommor som vanligt till de röda kors medlemmar som har fyllt 80 år. Så vi ses kanske i vecka 13, och då har vi också månadsmöte som vanligt sista tisdagen i mars. Plats; kupan och tiden är 17.30 välkomna, slut och tack för idag.

 

Start Damallsvenskan Vittsjö - Piteå Finding your local time... 1 Day Klicka