Hände under veckan... Visst har det hänt en hel del under årets åttonde vecka, här följer ett litet axplock av vad som delgivits i våra media. Välkommen att påverka vårt innehåll genom att höra av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

VITTSJÖ. Den meteorologiska våren har ju varit här någon vecka eller två men det har varit svårt att känna vårkänslor när det har legat 3 dm snö. På ett par dagar har detta snötäcke förintats och med 14 grader i luften som det är just nu så kommer våren snart att totalsegra över snön. Jag gjorde en runda i trädgården och kollade bland annat läget för vår Amerikanska sekvoja (sequoia sempervirens) som har upplevt sin första vinter utomhus.

MELODIFESTIVAL. Fjolårsvinnarna tog sig direkt till final

Fjolårsvinnarna The Mamas tog sig raka vägen till final i år igen. Där får de sällskap av Eric Saade.
– Jag är så tacksam och så nervös och lycklig, sa Ahsley Haynes i The Mamas efter vinsten.Storfavoriterna höll hela vägen till final. Ett magiskt klädbyte och sedan var de hemma. Så var det i alla fall baserat på twitter-flödet när fjolårsvinnarna The Mamas överraskade tv-publiken med sitt lilla tv-trick. Med sina stora röster sjöng sig tjejerna raka vägen till final med In the Middle.

– Jag är så tacksam och så nervös och lycklig, säger Ahsley Haynes i The Mamas efter vinsten.

Dinah Yonas Manna vet hur hon ska fira:
– Jag tänkte spela pingis med Sannex, säger hon.

Gruppen vann förra året, men fick inte åka till Eurovision som ställdes in. 2019 körade de med det årets vinnare John Lundvik.
https://www.svt.se/kultur/de-gick-vidare-i-melodifestivalens-fjarde-deltavling

FOTBOLL.Med två veckor kvar till tävlingspremiären, Svenska cupen-gruppspelsmatchen mot FC Rosengård den 14 mars, tvingas Vittsjö återigen låna in spelare för att få ihop en matchtrupp.

Jämfört med matchen mot Borgeby för en vecka sedan tillkommer Julia Tunturi, som är tillbaka efter det lyckade EM-kvalet med Finland, och testspelaren Filippa Wallén. Klara Nyberg som provade centralt på mittfältet senast finns inte med den här gången.

– Filippa tränar med oss i dag så det blir snabba ryck. Det är en vänsterfotad spelare som kan spela wingback, säger Vittsjötränaren Thomas Mårtensson.

Filippa Wallén spelade 25 matcher med BP i Elitettan 2019 och gav sig under 2020 ut på ett proffsäventyr som tog sin början i West Ham och fortsatte i cypriotiska Apollon Limassol.
https://www.nsk.se/2021/02/27/vittsjo-testar-wallen/

LOTTO. Lördagskvällen slutade i en storvinst för en Karlskronabo som lyckades pricka in alla rätt på kvällens lottodragning.

Vinsten blev 12,5 miljoner kronor men vinnaren vet fortfarande om att hen faktiskt numera är multimiljonär.

Nu ska fotbollsstjärnan och vinnarkommunikatören Caroline Seger söka upp mångmiljonären för att meddela om vinsten, skriver Svenska Spel i ett pressmeddelande.

– Det ska bli fantastiskt roligt att gratulera den nyblivna mångmiljonären till en riktig seger, säger Caroline Seger i pressmeddelandet. https://www.expressen.se/kvallsposten/sju-ratt-pa-lotto-gav--125-miljoner-i-vinst/

VITTSJÖ. Gåvan har nu haft sin sista Rea. Verksamheten kommer i fortsättningen att drivas från bostaden. Att ha "showroom"/utställning är idag omodernt. Det är enkelt att visa sortimentet via Internet, i de fall produkterna behöver visas 'live' så kan detta göras vid vanliga kundbesök.

VITTSJÖ. I veckan startade avverkningen för ett nytt bygge i Vittsjö. Det kommer att ske till höger om vändplanen vid Bokebacken, det är ett fritidshus på cirka 100 kvadatmeter som kommer att byggas av ett par från Malmö. Tomten går ända frram till Valdaus väg men däråt kommer ingen ny bebyggelse att ske.

BJÄRNUM. I Bjärnum byggs det för fullt, det är en hel bostadsrättförening som byggs!
http://vittsjobjarnum.nu/artiklar/reportage/8954-ett-ljus-over-bjarnum.html

 

 

 

 

Start Damallsvenskan Vittsjö - Piteå Finding your local time... 1 Day Klicka