ÖSTERÅS. Det var nog en del som tyckte synd om spelarna från båda lagen som matchen igenom utsattes för kyleffekter ibland under ”nollan”, därtill ett svagt regn. Med andra ord riktigt ”skitväder”. Skaderisken för spelarna var därmed stor.

 

Paulina Nyström drar på och gör matchens enda mål

Det var Alingsås som under lördagen besökte Österås för att möta Vittsjö i sista matchen i Svenska Cupens gruppspel. Båda lagen har förlorat sina tidigare matcher varför dagens match kom att bli mer en träningsmatch. 
För Vittsjös del pågår just nu arbete med att bygga ett slagkraftigt lag till den allsvenska premiären mot Piteå den 18 april. Thomas Mårtensson fick helt rätt då han före dagens match påstod att Alingsås absolut inte är ett dåligt lag utan kan bjuda på riktigt bra motstånd.

Spelet inleddes som en jämn match. Efter kvarten spelad skapade Vittsjö sig ett visst spelövertag. Fernanda Da Silva och Beatrice Persson avslutade var sin gång, men det blev bara halvchanser. I den 28 minuten kommer matchens enda mål. Paulina Nyström kommer in från vänsterkanten och skjuter ett hårt skott rakt upp i måltaket bakom en helt ställd Karolina Bucaro Stenman i Alingsås mål. Ett riktigt vackert mål ur en svår vinkel. Resten av första halvlek upplevdes som en transport mot efterlängtad pausvila och lite värme.

Andra halvlek bjöd absolut inte på något skönspel. Vittsjö genomförde flera byten, säkert för att inte utsätta någon spelare för överbelastning/ skaderisk. För Vittsjös del noterades under halvleken en mängd slarviga passningar. Vittsjö var dock laget som skapade några farligheter och även det lag som skapade flera hörnor. Några egentliga målchanser skapade man dock inte. Med tanke på vädret var det säkert en efterlängtad signal då domaren vid full tid blåste i pipan. Båda lagen genomförde matchen utan större skador på spelare.

Nästa träningsmatch för Vittsjö genomförs mot Växjö DFF den 10 april, veckan efter drar serien igång.

Några fler bilder från matchen:

Vittsjös målgörare Paulina Nyström

Filippa Walldén

Fernanda Da Silva 

Clara Markstedt

Lisa Klinga

Ebba Hed

Moa Karlsson

 

Start Damallsvenskan Vittsjö - Piteå Finding your local time... 1 Day Klicka