Lampbyte i masterna vid Vittsjö Idrottspark

VITTSJÖ. Under torsdagen genomfördes byte av en del lampor vid Vittsjös A-plan. Dessutom skedde översyn och rengöring av armaturerna.

Bakgrunden är att svenska fotbollsförbundet ställer krav på att det skall vara som lägst 500 lux på planen. Det är inte enbart för att ge spelarna en dagsljuslik miljö vid kvällsmatcher, utan krav på en lägsta lux-nivå ställs också inför kommande Tv-sändningar. Tidigare i vår konstaterade firman El-Olle vid mätningar att det var lite låga värden på en del platser på planen, därför genomförs idag byte av totalt 18 lampor.

Martin Malmberg och Tommy Dahlberg 

Före detta brandmannen Tommy Dahlberg från El-Olles hade inga problem att hissas upp de dryga 20 metrarna till armaturerna. Väl uppe konstaterade Tommy att vädret var gynnsamt, ingen blåst som störde.

Vid spakarna i den stora maskinen från Jinert från Hässleholm satt Martin Malmberg. Med de armar jag har idag kan jag lyfta 30 meter. Jag kan även bygga på så att jag kan nå drygt 40 meter. Det blir en hel del väntan i hytten berättar Martin. Nackdelen är att det tyvärr då ibland blir för mycket kaffe. Martin och Tommy kommunicerade via radio för att få lyftkorgen på rätt plats.

Tommy berättar att det känns bra och mycket säkrare med samarbetet med Jinert. Tidigare har vi använt oss av saxlyft, men det har ibland varit lite ostadigt. Dessutom går det mycket snabbare med lyftkorgen än med saxlyften, avslutar Tommy Dahlberg.

Samtidigt som arbete med armaturerna pågick var träningen i full gång på planen.

 

Top