Paulina Nyström lånas ut till Eskilstuna United under hösten

VITTSJÖ. Som en del i vårt tänk kring att alla spelare ska få bästa möjliga chans att utvecklas för att kunna bli sitt bästa så har vi nu tagit ett gemensamt beslut med Paulina Nyström att låna ut henne till Eskilstuna United under hösten.

För att Pao ska utvecklas som spelare så behöver hon just nu speltid. Det är grym konkurrens på hennes plats i Vittsjö GIK just nu och för att säkerställa att hon får den speltid som krävs för att gå vidare i sin utveckling så är detta rätt väg att gå.

Paulina: 

– Speltid i Damallsvenskan är viktigt för min utveckling just nu och jag tror att jag får ut mest av min potential i miljön som Eskilstuna United erbjuder mig under den kommande andra halvan av säsongen. Beslutet om en utlåning gynnar både min utveckling som fotbollsspelare och Eskilstuna men även Vittsjö GIK som jag har kontrakt med till och med säsongen 2022.

Magnus Sångberg:
– För att försöka få till mer speltid åt Pao så väljer vi att under resten av säsongen låna ut henne till Eskilstuna United. Vi tror att detta blir en bra lösning för både klubb och spelare. Pao kommer att komma tillbaka till Vittsjö med mer rutin, fler spelade matcher och kommer att bli en viktig del i lagbygget inför 2022.

Vi önskar såklart Pao lycka till under sin tid i Eskilstuna och vi vet att de kommer ta hand om henne och stötta henne på allra bästa sätt.

 

Top