Nostalgi – en upplevelse man sent kommer att glömma

SIMLÅNGSDALEN. Ett besök på Tallhöjdens Värdshus i Simlångsdalen.

Mannen som startade Tallhöjden på 1960 –talet Sture Olsson var en driftig person. Han drev ett värdshus, klädaffär och en möbel och inredningsbutik. 
Sture Olsson avled i Simlångsdalen 1983 och då övertog sonen värdshuset som han drev till sin pension. Numera är det pigga Lotte Eriksson och hennes man Bernt som håller i gång verksamheten.

Här får man uppleva en miljö man aldrig sett tidigare med inredning i trä, vävda bonader, lampor man inte sett maken till och material på golv och väggar som man inte använder i dag. Föremål överallt i byggnaden. Tiden verkar ha stått stilla här. Flera dagar skulle man kunna tillbringa på plats och ändå inte sett allt. Se bilder.

 

När man botaniserat färdigt inomhus är det dags för den natursköna omgivningen med sina många vandringsleder (mins tio). Utanför dörren upplever man ett naturskönt kuperat område med vacker bokskog, myrar, klippbranter och vattendrag med ett artrikt djur och växtliv.
Kraftiga och vattentäta kängor rekommenderas. Så efter en natts sömn och god frukost gick färden vidare .  

Nästa stopp blev Hishults Konsthall med Maria Miesenbergers utställning som pågår till den 17 oktober 2021.

 

Maria är alltid fysiskt närvarande i hantverket och medverkar i varje steg av tillverkningen i utförandet av sina verk.
Hon väljer material efter ide och rör sig fritt mellan så skilda uttryck som fotografi, metall, glas och textil. Tekniker som alla underkastas tanken och iden. I processen smälts material samman till ett verk där form, tanke och innehåll blir ett, -omöjliga att separera.

 

Ett besök i Skulpturparken i det vackra men blåsiga höstvädret hann vi också med. En imponerande klocka i brons, glas ån belagd med 20 ton glas spill och 47 skulpturer till i parken är imponerande.

En stunds vila kan också behövas.

Här finns också en restaurang som är värd ett besök. Så fick det bli.

 

 

Top