Bygget fortskrider framåt

BJÄRNUM. Bygget av Bolius Fastigheter på Boställsgatan 30 i Bjärnum går framåt lite fortare än som var tänkt. Inflyttning var sagt skulle ske i april 2022. Nu har köparna av bostadsrätterna fått besked om att lägenheterna är inflyttningsklara redan den 4 februari.

Översta huset i Solbrinken sett från Boställsgatan.

Vid ett besök på arbetsplatsen kan konstateras att det mesta av fasadbeklädnaden är på plats. Målarna är klara invändigt och golvläggarna lägger parketten. Även badrummen håller på att kaklas. Hantverkarna avlöser varandra och jobbar sig rationellt igenom de olika fastigheterna.

 I hus två, lägenhet ett, fann vi målaren Chan Hanh i full färd med att måla väggar.

Tolv lägenheter finns i området och alla är sålda utom en. Så det finns ännu möjlighet att förvärva en trevlig trerummare på 81 kvadrat till ett överkomligt pris.

Andra huset uppifrån sett från Boställsgatan

Tredje huset sett från HSB Solbrinken

Det var i april som de första modulerna kom på plats. Under den första tiden kändes det som inget hände. Men det är viktigt att grundplattan får ordentlig tid att torka så att det inte finns någon risk för mögel. Detta tar ett antal månader. Dessa bostäder skyddas ytterligare genom att det är golvvärme i huset.

 Fjärde huset uppifrån sett från Boställsgatan

Utvändigt syns det fortfarande att det är en byggarbetsplats. Så fort allt material och bodar är borta skall det anläggas fler gräsmattor och vägarna i området skall asfalteras. Redan nästa månad skall det mesta av detta vara klart. Då kan man äntligen se hur området kommer att gestalta sig. Är övertygad om att köparna av bostäderna nu går och längtar lite att få flytta in i sina nya lägenheter.

 

 

Top