EVERÖD. Nu är det ju inte jag som ska sväva i det blå. Det är Tyringe bördiga Nellie Brink som skall genomföra ett tandemhopp. Att hoppa ett tandemhopp med fallskärm har länge varit Nellies stora dröm.

Hoppet genomfördes på Skåne Fallskärmsklubb i Everöd.

Då hon tog sin examen som Förskollärare fick hon detta som present. Hoppet var planerat att genomföras i mitten på juli men det var en vecka efter den stora olyckan utanför Örebro, då 8 fallskärmshoppare plus en pilot omkom. Självklart ställdes alla flygningar och hoppningar in vid det tillfället.

I lördags kom så den stora dagen. Efter en dimmig morgon klarnade det upp och blev ett perfekt väder. Ingen vind och sol från en nästan klarblå himmel. – Jag var lite nervös i morse men det har lagt sig nu, förklarar Nellie medan hon väntar på sin tur att få hoppa.

 Overall och sele är på och instruktören förklara hur hoppet skall genomföras.

Efter att blivit klädd i overall och sele som skall kopplas ihop med instruktören, var det så äntligen dags att gå ombord på planet. Ca en kvart tar det för att komma upp på 4000 meter där hoppet skall utföras.

Här syns hon ju tydligt strax under molnet.

Sedan blir det fritt fall i 2500 meter innan fallskärmen utlöses. Detta tar 45 sekunder. När hon kommit så nära marken att det går att se henne görs lite cirklar i luften allt för att imponera på åskådarna. Väl nere på marken igen uttrycker hon känslan.

Åter på marken, en upplevelse rikare.

– Skithäftigt. Jag var lite nervös när jag hängde utan för planet innan vi hoppade, men det var najs, berättar hon strålande glad.