HÄSSLEHOLM. 1967 grundades Visans Vänner i Hässleholm. En del medlemmar professionella musiker, men flertalet är glada amatörer med musicerande på olika nivåer. Solveig Rosén hälsade alla välkomna till årets sista visträff som inleddes med mingel, glögg och pepparkakor. Ett 50 tal medlemmar som samlats. Meny för kvällen julkalkon med tillbehör och som dessert äppelkaka och till kaffet tårta.

 

Så till kvällens underhållning ”Edvard Persson”.

 

Visor tolkade av den sjungande sjuksköterskan Ingela Wahlgren och med Rune Lindqvist vid pianot.

Ingela berättade emellan visorna om Edvard Perssons spännande karriär.

Vi fick veta allt om Edvard Perssons fantastiska liv. Teater-film-resan till svenskbygderna i Amerika vilken succé. Den första färgfilmen i Sverige ”Klockorna i Gamla stan” medverkade han i. E Persson dog 1956 men visorna lever kvar. “Kalle på Spången, Jag har bott vid en landsväg, En liten vit kanin, Vi klarar oss nog ändå”, var några av de visor vi fick höra. 

En fantastisk hyllning till den folkkära artisten Edvard Persson. Kvällen fortsatte och naturligtvis sjöng ”Visevännerna” allsång, en självklarhet på programmet.

Vid kaffet och desserten såldes det lotter och så kom Luciatåget.

En stjärngosse som ville ha en egen show, men icke, en sprallig tomte som satte käppar i hjulet för honom....

... tomten och så tärnorna som försökte bringa ordning och reda i Luciatåget. Allt skickligt genomfört med traditionella julsånger. Stjärngossen fick sitt solonummer. God stämning- mycket sång- en kväll att minnas.