VITTSJÖ, BJÄRNUM. Säkert har flera noterat att vår sedan många år lokala tidning Norra Skåne inte alls känns igen. Den heter förvisso på papper fortfarande ”Norra Skåne” men är idag i stort sett samma papperstidning som Kristianstadsbladet som trycks av sydpressarna i Karlskrona i Blekinge. Även de båda webbtidningarna är i stort helt identiska.

I Wikipedia skriver man att Norra Skåne är en centerpartistisk morgontidning med utgivningsort Hässleholm, grundad år 1899 av småbrukaren P.A. Persson (1864–1943) även kallad Värpatorparen. Tidningen kommer ut sex dagar i veckan, och når runt 36 000 läsare dagligen inom ett område som i huvudsak består av Hässleholm, Osby och Östra Göinge kommuner. Norra Skåne ingår i samma koncern som Skånska Dagbladet. Tidningarnas gemensamma symbol är den heraldiska "skåneländska pantern", som ursprungligen återfinns inristad på den vikingatida Skårbystenen; numera vid Kulturen i Lund. Chefredaktör och ansvarig utgivare sedan oktober 2017 är Carl-Johan Bauler.

-Ja, så var det på den gamla goda tiden?!

Prenumeranter som har både Kristianstadsbladet och Norra Skåne noterade snabbt efter fusionen likheten mellan tidningarna och ville säga upp och få återbetalning för en av papperstidningarna. Naturligtvis visade sig detta inte vara så enkelt och en massa undanflykter beskrevs från den ”stackare” som var satt att svara vid Norra Skånes kundtjänst.
Familjen ifråga skrattar idag åt eländet med ett löjes skimmer på läpparna och kommer naturligtvis att släppa minst en av prenumerationerna värda 3000:-.
Samtalet avslutas med, troligen blir det i stället enbart "Smålänningen" och Portalen framöver. 

Ni på Portalen är helt underbara, kör helt ideellt o så otroligt bra, -läser varje dag, ni skriver enbart om det vi vill veta och om vad som verkligen händer i bygden just nu eller historiskt vad som hänt. Ni har inte en massa "dravel" o reklam på sidan avslutas intervjun.

Portalen eller www.vittsjobjarnum.nu gör absolut inte gör anspråk på att vara en dagstidning men framstår mer tydligt som en bygdetidning för just det valda området. Vi valde klokt redan 2007 att enbart finnas på nätet.

Sedan den 1 juni 2007 har ”Portalen” eller www.vittsjobjarnum.nu funnits på webben med nya artiklar varje dag. Om ett halvår firar vi således 15 år som media.
Idag är Portalen väl inarbetad i bygden och dess medarbetare är aktade och respekterade som mediabevakare. Vår ambition med nuvarande resurser är att försöka utkomma med minst två artiklar varje dag.

Just nu är vi ett 10 -tal aktiva frivilliga som skriver om det dagliga som händer i bygden i Emmaljunga, Vittsjö, Verum, Farstorp och Bjärnum. Detta visar sig vara mycket populärt. Förutom syd- Sverige har vi även dagliga besök från personer med koppling till bygden men som just nu befinner sig i andra länder i världen. Vår webbtidning noterar varje månad mellan 40 och 45 000 besök, -en siffra som tenderar att öka.

Vore väldigt roligt om fler föreningar la in sin information i vår kalender. Detta skulle då tydligt visa hur mycket som faktiskt händer i vår underbara bygd.

För att fortsätta och kanske öka vår bevakning av bygden välkomnar vi alltid fler skribenter. Du är välkommen att höra av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., eller jourhavande redaktör på 0706 99 36 23.

 

Idag behöver redaktionen inte längre söka annonsörer, dessa kontaktar istället redaktionen och vill vara med för annonsering. Pengarna som inkommer för dessa annonser går helt tillbaka till ungdomsverksamheter i bygden.