BJÄRNUM. Under snart trettio år har Eddie Borg drivit Däckcenter i Bjärnum. Starten var 1993 i BP:s lokaler som låg på hörnan mitt emot biblioteket.

Här på Boställsgatan 48 i Bjärnum, har man redan installerat sina däckmaskiner och verksamheten har börjat rulla igång och man kör för fullt den förste februari.

De senaste tjugo åren har Eddie bedrivit verksamheten på deltid hemma i sitt garage. Eddie har haft möjlighet att kombinera sitt jobb som säljare på däckföretaget Vianor med sitt eget däckföretag. Till sin hjälp har han även haft Lolle Gunnarsson. Då arbetsgivaren efterfrågade mer arbetstid av Eddie kände han att det var dags att lämna över till nya ägare. Verksamheten flyttar nu från Hagegatan 16 till Boställsgatan 48.

De nya ägarna till Bjärnums Däckcenter är Marcus Askryd och Sandra Klingshed.

Nya ägare till Bjärnums Däckcenter är Marcus Askryd och Sandra Klingshed. Under veckan har flytten av maskiner gått från Hagegatan till Boställsgatan. Det mesta är nu på plats men mycket arbete återstår innan allt är klart. I nuläget tar man emot akuta problem men räknar med att det tar ett par veckor innan det viktigaste är fixat. Med i flytten är också Lolle som tidigare jobbat för Eddie.

Marcus och Sandra har god hjälp av Eddie Borg och Lolle Gunnarsson vid etableringen av Bjärnums Däckcenter på Boställsgatan 48 i Bjärnum.

Stora och ändamålsenliga lokaler gör att Marcus och Sandra har stora idéer för sin verksamhet. Ett däckshotell för upp emot 400 kunder är planerat. Meningen är självklart att ge samma fina service till sina kunder som Eddie har gjort. När allting är på plats är det meningen att Sandra skall vara ansvarig för rekonditionering av bilar. Vad jag vet har detta inte funnits i Bjärnum tidigare.

Man har övertagit Däckcenters alla däckmaskiner och har även investerat i en sprillans ny saxlyft som även är mobil.

En annan stor förändring som både Eddie och de nya ägarna tror mycket på är, att i dessa stora lokaler, även skall erbjudas däcktjänster till lastbilar och andra tunga fordon. En tjänst som inte finns på så många platser i närområdet. Det officiella ny öppnandet ligger ett antal veckor fram i tiden, då det skall erbjudas fina erbjudanden om nya däck.

Redaktionen önskar lycka till och ser fram emot det formella öppnandet som enligt information även skall innehålla grillad korv. Minst 50 procent av redaktionen kommer att hamna i denna kö, men 100 procent kommer att närvara för att bevaka tillställningen.