VERUM. Vårvindar friska leker ute i naturen och SPF pensionärerna är i lektagen med vårens modevisning, Jansens i Hässleholm står för visning med ett utval från deras vårkollektion med Anna-Lena som speaker. Det är några av föreningens egna pensionärer som är mannekänger för dagen.

Men först så hälsas alla pensionärer och de inbjudna från Vittsjö PRO välkomna till denna eftermiddag av fd ordförande Kjell-Uno Ögren. Vilken tur att han var frisk och kunde ställa upp. Han började med att tala om var nödutgångarna finns, bra det behöver man bli påmind om. När så brandföreskrifterna var klara så då började mötet. 
Två nya pensionärer välkomnades med en varm applåd, därefter blev det allsång med Curt Nilsson vid pianot, spännande med samma melodi till olika sånger, kul med lite nytänkande.

Pensionärerna blev informerade om årets bussutfärd som går i början på juni, anmälningslista kommer att cirkulera under eftermiddagen. Dagen till ära så serveras det landgång med tillbehör och därefter en påskbakelse med kaffe. Nu så blir det modevisning så titta och njut. Anna-Lena berättar om ”kvalisort”, färg, företag, tillverkare och pris. Allt för att underlätta för eventuella spekulanter på de olika plaggen. Märke som Masai, Capezini, Signatur, Alberto, Ana Montana, Lee och många flera kläddesigners. Allt från jackor, byxor, skjortor, kepsar, kostymer, klänningar och skinnpaj. Det är bara att välja och ibland är det svårt.

Allt kostar även på denna sammankomst, idag två damer som tar emot betalningen samtidigt som dom säljer lotter. Dragning kommer nästan sist i programmet och alla vinner. Här under kommer att antal av dagens förevisnings plagg, så titta och njut.

Första mannekängen ut bär en svagt ljuslila quiltad lätt jacka med dragkedja, halsduk i blå färg och med beige halvlång byxa därtill en vit långärmad skjorta.

Herre i blå väst med vit rand, en svagt ljusblå skjorta och en skinnjacka över axeln. Damen har en lång rosa kofta med fickor, mönstrad top under och till ett par ljusa byxor och en ljus jacka.

Röd herrtröja under en vit topp med blå byxa och en tunn midjejacka i mörkare blått. Damen bär en mönstrad långärmad blus, över axeln en stickad jumper i ljus färg. Med blå byxa och en halsduk i blått.

Modellen här har en ljus mönstrad topp, med en beige kofta över, lite ljusare byxa till med en halvlång tunn jacka till som passar i färgskalan. Manliga modellen har ljusa byxor med en mörk kort jacka och en vacker linneskjorta i skimrande gröna toner.

En sagolik vacker klänning i lila nyanser med lång ärm och en ljus kappa i tunt material. Herrn har en mörk kostym på sig med en ljusblå skjorta därunder och en mönstrad slips till.

Även denna klänning var enastående vacker i sin mönster och i färg kombinationen, därtill en halsduk i matchande färg nyans samt ytterplagg. Herrn har i genomgående kläder i beiga toner med en randig skjorta som är i nästan samma färgskala, en stickad kofta med dragkedja och till sist en skinnjacka i mellanbrunt tunt/ mjukt fint skinn.

Här en härlig blå klänning i ett enastående mönster med en färgglad halsduk och tillsammans med en trekvart jacka i tunt material i ljusgult färg. Mannen har en halvlång snygg rock/ kavaj i ljusgrå färg med en mörk kofta inunder till en ljus småblommig skjorta och mörka byxor. Speakern Anna-Lena har en fantastisk prickig klänning med skärp och med knäppning rakt igenom, snyggt.

Härligt att ni finns i de bakre regionerna och att ni alltid är så glada och med en nice dukning och ni är serviceinriktade till max, tack säger vi inbjudna från Vittsjö PRO för en trevlig och härlig tisdag eftermiddag tack vi ses.

Tack säger vi som är inbjudna från Vittsjö PRO genom Inga Nilsson för en trevligt genomförd vårfest under en helt vanlig tisdag, efter middagen avslutas med lite allsång med Kjell-Uno och Gert i spetsen, Curt vid pianot. Avslutar det hela med vår vackra Nationalsång. Men vi ses längre fram. Ha en riktig glad Påskhelg önskar vi i Vittsjö PRO till er alla i Verums SPF.