VITTSJÖ. Nu när vi idag har fått meddelande från svenska meteorologer att nu är sommaren kommit till oss i norra Skåne, det har vi också i läsecirkeln kommit fram till att det är sista inplanerade mötet innan semestern.

Läsecirkel samlad vid terminsslut

Vi i läsecirkeln tog ett beslut att vi skulle läsa om "slott och herrgårdar" för många månader sedan men med uppehåll under pandemin så har tiden rulla på. Idag har vi läst drygt halva boken, den är intressant men oj vilken liten text det är. O Sverige har många slott och herrgårdar värda att läsa om. Men vi har varvat vår läsningen med annan bok och den hette "Kvinnor i Vittsjö" . Ibland så måste man bara få vila ögonen på något som har större text. Tyvärr så har vi blivit färre under veckorna som gått. Orsak kan vara av olika anledningar, men dom är välkomna tillbaka när dom kan.

Planering för en fortsättning till hösten är klar och då skall vi läsa boken om "En bonnapågs hågkomster" skriven av "Obon" allas Bertil Nilsson känd från våra trakter.

Idag var det avslutning med kaffe och hembakt toscakaka som Britt-Mari hade gjort, smarrig och goo, hon fick också mottaga en fin blomma för sina härliga vitsar som hon har bjudit på efter varje sammankomst. Cirkelledaren fick även hon en vacker hortensia med rosa blommor. Tusen tack för denna vår säger hon och önskar alla en riktig skön sommar så ses vi längre fram.