Tung förlust för Vittsjö i sista matchen innan uppehållet

VITTSJÖ. Söndagsmatchen mot Örebro blev inte som många förväntat. Trots 623 påhejande supporters på läktarna lyckade inte hemmalaget ta någon poäng. Det blev förlust med 2-1.

Linda Sällström gör 1-0 till Vittsjö

Hemmalaget inleder matchen övertygande. Efter halvtimmen spelad har Vittsjö skapat fyra avslut mot Örebro- målet och därtill flera skott som stryker strax utanför. Inte oväntat kommer så också genom Linda Sällström efter assist från Jutta Rantala ledningsmålet för Vittsjö.

Glädjen blev tyvärr kortvarig för Vittsjö

Glädjen varade dock bara i två minuter då Örebro genom Jenna Hellström reducerar till 1-1. Ytterligare två minuter senare kommer kallduschen, Michaela Kovacs ger genom ett vackert nickmål gästerna ledningen. Innan halvleken är slut hinner Vittsjö skapa två hörnor som blir resultatlösa.

När andra halvlek startar är inte Vittsjölaget riktigt att känna igen. Många felpassningar och missförstånd är lite kännetecknande. Kanske syns även en aning tunga ben hos flera i laget. Hemmalaget lyckas inte skapa någon egentligt farlig situation mot Örebromålet under sista halvlek.

Örebro försvarade sig med nästan hela laget

Samtidigt skall noteras att Örebro som gick med fembackslinje försvarar sin ledning mycket bra. Efter två minuters tilläggstid blåser domare Sara Wiinikka av matchen som blev förlust för Vittsjö med 2-1.
Då 15 omgångar efter söndagen var spelade ligger Vittsjö på 6:e plats med 26 poäng.

Thomas Mårtensson efter matchen.
-Det var en sammanbiten och besviken Thomas Mårtensson, tränare i Vittsjö, som konstaterade att energin i laget var på upphällningen, det är ju ofta så i slutet på våren. De fick sina två mål väldigt tidigt, hade vi hållit 1:an halvleken ut hade det varit en helt annan match. Vi har några bollar på mållinjen men får inte in den, det var surt.

Hur ser du på säsongen så här långt?
-En bra prestation, vi har 26 poäng. Vi tar poäng av Häcken, oavgjort mot Linköping och Rosengård. Men genom denna matchen och Umeå-matchen får man kanske känslan att det kunde varit ännu bättre. -har ni någon ersättare för Mie på gång. -det är Erika Nilsson som sköter detta, jag lägger fram förslag, sedan är det hon som sköter resten, avslutar Thomas Mårtensson.

Efter några träningspass under kommande vecka går hela laget till välbehövlig semester. Inte tidigare har laget lyckats så bra under vårsäsongen som i år, att redan ha 26 poäng är strålande. Erfarenheten från tidigare spel under senare delen är positiv. Vi får hoppas laget klarar sig utan skador för då finns fortfarande Vittsjö med i kampen om de översta platserna i tabellen.

Mie Leth Karshöj tackas med en blomma

För duktiga danska Mie Leth Karshöj blev söndagsmatchen tyvärr den sista då hon av privata skäl valt att lämna laget.

Nu blir det naturligtvis speluppehåll även för Vittsjö-lagets många supporters. Seriespelet drar för Vittsjös del igång igen den 12 augusti. Detta i form av ett derby mot Kristianstad på bortaplan.

Redan den 28 juni blir det fin fotboll på Vittsjö Idrottspark detta i form av landslagsspel. Sverige möter segertippade USA i en U23-match. Matchen startar klockan 18. I det svenska laget finns tidigare Vittsjöspelare som Ebba Hed, Paulina Nyström och Beatrice Persson.