SPÅRAT I VITTSJÖ v 31

 

·         Det blir den verkliga kraftmätningen i Björstorp på lördag den 7 i denna månad. För första gången i historien blir det traktorpulling i byn där mastedonterna möter varandra i fråga om grepp och styrka.

·         Årets kyrkogårdsvandringar har avslutats med en extra vandring då de gamla undansatta gravstenarna identifierades. Detta var den 54 vandringen sedan starten 1989. Nästa års vandringar börjar vid kyrkan på Gamla kyrkogården.

Fyra av de 85 gamla gravstenarna som blev identifierade.

·         Av tradition och Bondepraktikan skall det regna den 1 augusti då Våte Per har sin namnsdag. Det är kanske inte så mycket att lita på då Fruntimmersveckan var både torr och varm utan några större skvättar från fruntimren.

·         På söndag den 8 augusti är det öppet på museet vid Verumsvägen där äldre köksredskap visas klockan 14- 17.

·         Nästa stora sång- & musikkväll blir den 10 klockan 19 då Dan- Inge Ohlsson med ensemble kommer till Sjöstugans Café för åliga musikupplevelsen i kyrklig regi.

·         Så har då vår semesterresa påbörjats och avslutats. Vi åkte på morgonen och kom hem på kvällen med en avstickare till danska Bornholm.

·         Till vikarie vid Snärshult folkskola 1910 föreslog skolrådet att förorda nyligen utexaminerade lärarinnan Ida Bengtsson från Emmaljunga.

·         År 1925 kostade det drygt 900 kronor att få kyrkan vitrappade, korset målat samt förbättrande målning inne i helgedomen.

·         Firma Cykeltjänst öppna firma i Emmaljunga 1950. Där fanns då både affär och reparationsverkstad. Det är ovisst hur länge verksamheten fortsatte då det redan fanns etablerad verkstad inom branschen.

·         Den stora och fina Fladensillen såldes i parti och minut 1925 i Fiskhallen där Severin Svensson stod bakom disken.

·         Dom har så smått börjat vakna till liv igen de så kallade vattenplumsarna. Då och då kommer vattenskidåkarna farande med eller utan glidvalla på Vittsjöns yta. Ett intressant inslag i kulturorten.

·         Tänkvärt: Ödet ger oss släktingar. Vänner väljer vi själva! Högakta dina vänner, inte de som enbart säger sig vara vänner!

·         epe

·         

Top