•    Modernisering skall ske på Södra kyrkogården i Vittsjö. Det skall bli så modernt som en askgravlund efter flera års tystnad. Nu skall det finnas en skylt på de som är kremerade och gravsatta på askgravlunden. På tidigare minneslunden har gravsättningen skett helt anonymt utan namn eller var gravsättningen har skett.
•    En lokal avisa förkunnade att Jönsaholm ligger på kulturens botten. Då räknas tydligen enbart bio, teater, bibliotek och konserter. Det finns så mycket annat som klassas som kultur, gör ett besök i Kulturorten! Kulturledningen borde nog göra studiebesök i Kulturorten för att få några tips för att höja standarden. Välkommen att studera det digra utbudet av varierad kultur i Kulturorten!

alt

I skördetider fanns förr i tiden en sådan vy av en höhässja.


•    Britta & LES vid Korsahåla inbjuder alla växtintresserade till fältvandring med trädgårdsfest i deras stora och innehållsrika trädgård med exotiska växter. Dagen är onsdag den 20 i denna sjunde månad och klockslaget är 18.30. LRF och Hushållningsgillet bjuder på fika.
•    Idrottsintresset är inte särdeles stort från min sida men det har sagts att det tillhör allmänbildningen att se flickornas VM-kamp. Inte kan jag några regler eller termer men enligt min uppfattning var de Svenska flickorna tämligen givmilda och generösa att dela lika på kulan! Varannan Kines och varannan Svensk!
•    Hönstjuvarna var försigkomna och planerade väl sina dåd 1956. Ett hönseri hade en större hund som vakt men denna reagerade inte på nattligt besök. Troligen hade de nattliga gästerna gjort hunden medgörlig genom någon saftig köttstek. Sen tog de hunden med sig och kunde ganska ostört plocka till sig minst 50 av de värdefullaste hönorna.
•    Ynglingen kom 1976 till den gamla mannen i västra delarna av socknen. Han ville ha en tusenlapp växlad och den godmodige mannen gick in för att hämta växel. Då passade den tjyvaktige ynglingen på att rycka till sig den ganska späckade plånboken. Ynglingen sprang ut och mannen följde efter. Medan ynglingen vände bilen passade mannen på att blockera flyktvägen med stenar samt en trädstam över utfarten Alla hindren forcerade och bilen fick vissa skador. Rånaren greps efter en tid i Ystad vid en liknande ogärning.
•    Året var 1986 då en gammal masugn grävdes fram vid Vittsjöns strand från 1600-talet eller kanske något tidigare. På platsen finns nu en hög med slagg från järnsmältningen.
•    Det jäste upp explosionsartat 1991 då hotell Trobeck invaderades av människor av annan nationalitet. Med kommunens goda minne ordnades bostad i det anrika pensionatet. Efter en tid blev ”gästerna” utvandrare och lugnet lägrade sig åter över kulturorten.
•    Det går mot höjden på brandtomten vid Markarydsvägen med nya lägenheter på gång. Det skall också gå mot höjden med förskolan Bäckabro. Först skall grunden pålas ner mot fast mark i den dyiga materian. När Medborgarhuset byggdes var det si oh så med pålningen. Efter några år började en del av byggnaden att ge sig med stor spricka på väggen.
•    Tänkvärt: Den kommer aldrig först som går i andras fotspår!
•    Lev med väderleken hur den än ser ut! Ha bra dagar!
•    epe