• Hur var det nu Bondepraktikan berättade om rönnbären? Sitter bären kvar över hösten blir det vintermat till fåglarna om vintern blir sträng eller om bären plockas på hösten bli det en mild vinter. Då behövs inte det extra tillskottet som de sura bären utgör? Men redan nu har fåglarna börjat tulla på vinterförrådet. Skall det då bli en mild vinter?

Ännu finns det många sura bär att plocka om de inte behövs till vintern?

 

 

 

 

 

 

  • På söndag den 4 i nionde blir det årets hembygdssamling i Vittsjö kyrka då Vittsjögrabben Karl-Johan Tyrberg kommer till hembygdsgudstjänsten som början klockan 11. Hembygdsföreningens sångare medverkar i kyrkan och i församlingshemmet där det blir kyrklunch i form av äggakaga och ”krösen”. Där berättar Karl- Johan om sitt liv som skolpåg, präst, biskop och pensionär.
  • Det börjar så sakteligen närma sig presstop för hembygdsföreningens årsskrift, den 35:e i ordningen. Tag kontakt med Ewa i Servicekontoret redan nu och avisera vad du bidrar med för att göra innehållet ännu mer läsvärt.
  • Tänk! I dagarna är det enbart fyra månader kvar till Nyårshelgen. Dess för innan kommer julhelgen och frågan är när kylan och snöfallet slår till?
  • Se fram mot Britsommaren. Då skall det sista av sommaren klämmas fram den 7 oktober. Å sen kommer älgjakten men jag står över detta och förmodligen kommande år? Det finns andra nyttigheter än att sitta och slumra på ett älgpass.
  • Byn Kämblehöjalt var i ropet 1981. Då spelades det in en film som skulle handla om en familj från 1930-talet och fram till 1950-talet. Bror Johansson var i blickfånget med sin häst och äldre jordbruksredskap. Det blev ett avbrott i inspelningarna då Bror Johansson kom med stövlar försedda med reflex! Det blev byte till andra stövlar som var moderna på 1930-talet.
  • År 1986 var hembygdsföreningens gränsvandring runt Vittsjö gamla socken inne på sitt sjätte år. Årets vandring började vid Flädet och fortsatte över Hästhalla och till etappmålet vid Boalt. Då hade 18 av de 61 kilometrarna avverkats.
  • Tingsrätten hade 1991 syn på platsen för en dödsolycka som inträffade fyra år tidigare strax söder som gränsen mot Småland i Högholma. En lagning i körbanan med hal asfalt ansågs vara vållande. Vägverket bestred givetvis att lagningen var vållande.
  • Ett tämligen hett eller ljummet ärende är den nya indelningen av pastorat. Vittsjö har och kan sannolikt klara sig själv men kyrkans överste beslutande har sagt att sammanslagning skall ske för bättre bärkraftighet. Nu lär det bli Vittsjö, Verum, Norra Åkarp och Vankiva kommer att sammanslås med Farstorp församling till ett pastorat. Hittills har inget blivit bättre när det gäller fusion och sammanslagningar!.
  • Tänkbart: Klokheten kommer från erfarenheter och erfarenheter kommer från dumheter!


Tänk efter hur bra du har det och var inte missnöjd!

epe