Vittsjö kämpade tappert mot årets Svenska Mästare

VITTSJÖ. På söndagen tog hemmalaget Vittsjö GIK emot årets blivande svenska Mästare Linköping, på Vittsjö Idrottspark. Naturligtvis en svår match där dock hemmalaget stod upp bra. Då domare Lovisa Johansson inför nästan 500 åskådare blåste av matchen visade matchtavlan 2-0 för gästerna.

Att gästerna är värdiga Svenska Mästare visade sig redan från start. Det mesta av bollinnehavet svarade Linköping för. Vittsjö visade dock att man har ett bra försvarsspel och därtill en utomordentlig kämpaglöd och laganda. Farliga Stina Blackstenius hade flera chanser att göra mål men Katlynn Fraine i Vittsjömålet var suverän och räddade flera skott. I matchens 34 minut efter hård press från Linköpingslaget kom dock genom Kristine Minde Linköpings ledningsmål. Med detta resultat gick lagen till pausvila.

I starten av andra halvleken försökte Vittsjö få fram en kvittering. Det blev dock gästerna som inte minst genom Stina Blackstenius och Pernille Harder som kom att fortsätta att dominera. Båda hade skott i målställning och det var inte helt oväntat att Stina Blackstenius ökade Linköpingsledningen till 2-0 i den 60 minuten. Vittsjö fortsatte att försvara sig bra men kunde inte riktigt få till sina avslut. Då matchen avslutades stod det 2-0 till gästerna på matchtavlan.

Nedan några bilder från matchen:

Martin Sjögren, tränare för Linköping var mycket nöjd med lagets insats. Det brukar inte vara lätt att möta Vittsjö på sin hemmaplan. Roligt att vi tagit oss så här långt men det återstår två matcher att spela avslutade Martin.

Thomas Mårtensson, tränare för Vittsjö GIK visste att det skulle bli en tuff match. Linköping är duktiga på att hitta våra luckor. Jag är nöjd med lagets insats, vi håller ihop som ett lag och spelar ett bra försvarsspel, avslutade Thomas.

I skrivande stund kan vi konstatera att Rosengård förlorade sin match mot Eskilstuna United DFF. Detta innebär att Linköping idag då två matcher återstår att spela leder tabellen med åtta poäng. Med andra ord kommer Linköping att bli Svenska Mästare 2016!

Vittsjö GIK har en hemmamatch kvar. Den genomförs den 30 oktober och då är det Djurgårdens IF FF som kommer till Idrottsparken. Sista matchen genomförs för Vittsjö den 5 november på Behm Arena och då mot Örebro.