Vittsjö fick bra träning mot Kungsbacka DFF

HÄSSLEHOLM. Under lördagen spelade Vittsjö träningsmatch på Österås, detta mot Kungsbacka DFF. Vittsjö övertygade och vann med hela 6-0.

Kungsbacka som spelar i elitettan visade sig vara ett riktigt bra lag, med ambitioner att ta sig upp i damallsvenskan. De startade första kvarten imponerande med stort bollinnehav. Därefter framstod skillnaden mellan elitettan och damallsvenskan. Vittsjö tog över mer o mer och behöll därefter ett fast grepp om matchen.

En bit in i första halvlek kunde Michelle De Jongh göra sitt första mål i sin mittfältsroll för Vittsjö.

Linda Sällström gör 2-0

Efter inspel från Hannah Wikingsson utökade Linda Sällström Vittsjös ledning till 2-0. Mot slutet av den första halvleken kom Kungsbacka tillbaka något, men fick inte till några farligheter. Lagen gick till pausvila med ställningen 2-0 till Vittsjö.

Några minuter in i andra halvlek gav Klara Markstedt Linda Sällström ett fint inspel och ledningen utökades till 3-0. Kort efter sköt Hannah Wikingsson kanske matchens vackraste mål. Ett hårt skott rakt upp i målvaktens bortre kryss, helt otagbart. I detta läget handlade det mest om Vittsjö. Nästa målgörare var Johanna Andersson, som en bit utanför målgården fick till ett kanonskott som via överliggaren dundrade i mål, därmed var 5-0 var ett faktum. Matchens sista mål svarade Ebba Hed för.

Kungsbacka är ett mycket bra lag, de är tekniska och har bra kontroll, säger Thomas Mårtensson. De har även ambitioner att ta sig vidare till allsvenskan. Så vi fick en bra träningsmatch. Vad är du speciellt nöjd med? -Jag är väldigt nöjd med kombinationen Markstedt, Sällström och Wilkingsson, ser riktigt bra ut. Problemet vi har just nu är på målvaktssidan. Chandra Bednar är inte spelbar förrän tidigast den 1 maj. Hoppas klubben kan lösa en ersättare på något sätt, avslutar Thomas

Nästa söndag (den 1 april) spelar Vittsjö åter träningsmatch på Österås. Denna gång mot gästande IFK Kalmar, som nu gått upp i damallsvenskan. Matchen startar redan klockan 12. Kommer säkert att bli en intressant, och lite av en ”värdemätare” för laget. Efter detta återstår endast en träningsmatch, denna spelas borta och mot LB07 i Limhamn.

Sedan, den 14 april, på Kristianstad Fotbollsarena drar serien igång för Vittsjölaget. I fjol kunde laget åka hem med 3 poäng i bagaget, efter seger med 1-0. En hel del berodde säkert då på alla tillresta supporters. Nu hoppas vi det blir samma uppslutning av supporter även i år.

Söndagen den 22 april är det tänkt att Linköping skall besöka Vittsjö Idrottspark. Här ligger dock snön fortfarande decimeterdjup på planen.