Starkt Vittsjö gav inte Eskilstuna en chans

VITTSJÖ. Vittsjö vann över Eskilstuna med 4-0. Laget visade upp stor vilja och beslutsamhet genom hela matchen.

Redan från start märktes att Vittsjölaget var inställda på att ta tre poäng. Samtliga spelare visade både kraft och beslutsamhet. Laget spelade med en större bredd och variation än vi sett i flera tidigare matcher.

Clara Markstedt gör 1-0

Inte oväntat kom redan i den 5:e minuten genom Clara Markstedt ledningsmålet. Vittsjö fortsatte att äga spelet och gav inte Eskilstuna mycket utrymme till anfallsspel. Efter dryga halvtimmen spelad kom även 2-0 målet.

2-0 målet genom Ebba Hed

Efter passning från Clara var det Ebba Hed som utökade ledningen för hemmalaget. Två minuter innan domare Niklas Andersson blåste för halvtidsvila punkterade Clara Markstedt matchen genom att göra 3-0.

Andra halvlek blev en fortsättning på den första. Vittsjö dominerade och gav inte Eskilstuna någon chans. Såväl Emma Lund som återigen farliga Clara Markstedt var flera gånger mycket nära att utöka Vittsjös ledning än mer. Logiskt kom även 4-0 målet i den 88 minuten. På passning av Sofie Junge Pedersen fastställde Clara Markstedt Vittsjölagets seger till 4-0.

Hela laget gjorde en mycket fin insats

De 608 i publiken bidrog till att ge hemmalaget den extra energi som behövdes för segern och det fina spelet.

Nu återstår en sista fotbollsmatch för Vittsjölaget. På lördag spelar man en ”ödesmatch” borta mot Hammarby. En match som Vittsjö måste vinna för att kunna fortsätta i fotbollens finrum, damallsvenskan 2019, i så fall för 8: året i rad!

Eskilstunas tränare sa efter matchen att den blev som de befarat. Vittsjö var för bra, i princip fanns stundtals bara ett lag på planen, sa han. Jag kan bara buga och gratulera Vittsjö till segern.

Thomas Mårtensson sa att laget får ut allt under matchen. Alla spelar lite över sin förmåga, med stor kraft. Även målskyttet fungerade, sa Thomas. Roligt att se att laget även ibland tog det lugnt. En oerhört stark laginsats. Nu skall vi ladda för en lika fin match mot Hammarby.

Clara Markstedt summerade med orden ”de va gött”. Otroligt skönt med dessa tre poäng, sa Clara. Det tidiga målet gav oss mer energi, menade Clara Markstedt.

Nu är tabellställningen den att Vittsjölaget, som Thomas Mårtensson uttryckte det, har det i ”egna händer”. Hammarby har just nu 24 poäng och Vittsjö samt Limhamn Bunkeflo har båda 23 poäng. Vittsjö har bättre målskillnad än LB 07 och ligger därför över ”strecket”.

Med andra ord matcherna kommande lördag kommer att avgöra vilka av dessa lag som stannar kvar i damallsvenskan 2019.