Stark laginsats gav Vittsjö seger över Linköping

VITTSJÖ. Hemmalaget besegrade Linköping med 2-0 på ett regntungt Vittsjö Idrottspark. Detta efter en stark laginsats.

Det var Vittsjö som tog kommando redan från start. Sex minuter in skapade hemmalaget sin första hörna. I samma minut hade Alexandra Benediktsson ett skott mot Linköpingsmålet. Redan i denna stund visade Vittsjölaget stor vilja och beslutsamhet inför matchen. I den 18 minuten har Summer Green ett vasst skott mot mål. Vittsjö fortsätter att föra matchen och skapar sin andra hörna i den 22 minuten. Tre minuter senare levererar återigen Summer Green ett farligt skott mot Linköpingsmålet.

1-0 till Vittsjö genom Michelle De Jongh

I den 35 minuten kommer genom Michelle De Jongh ledningsmålet, (återigen) efter en fin passning från Clara Markstedt. Clara fortsätter tio minuter senare genom att skjuta ett vasst skott mot Linköpingsmålet. Gästerna ser i detta läge lite tagna ut av Vittsjös fina spel. På övertidsminuten är Cathrine Bott Frame och ger sånär Vittsjö ett andra mål. Lagen går till vila med en rättvis ledning för hemmalaget.

Andra halvlek fortätter på inslagen bana. Vittsjö dominerar och dirigerar matchen. Linköping skapar inte mycket utan fastnar i Vittsjös fina försvarsspel. Inom loppet av 30 minuter bombar Vittsjö Linköpingsmålet med målfarliga skott levererade av Summer Green, Clara Markstedt och Cathrine Bott. Hemmalaget skapar också fyra hörnor mot Linköpings noll i halvleken.

Cathrine Bott gör 2-0

I den 77 minuten säkrar Cathrine Bott matchen genom att utöka Vittsjös ledning till 2-0. Resten av speltiden är en transportsträcka där Vittsjö fortsätter visa sitt fina försvarsspel samtidigt som både Michelle och Clara lyckas med varsitt avslut mot Linköpingsmålet. Efter tre minuters tilläggstid blåser domare Ulrica Löv inför de 428 på Idrottsparken av matchen som rättvist slutar med tre poäng för hemmalaget.

Vid presskonferensen gratulerade Linköpings tränare Olof Unogård Vittsjö till en välförtjänt seger. Vittsjö är bra, inte minst hemma, detta visste vi tidigare. Vi kommer inte upp i vår tidigare nivå, har problem med naturgräs. Regnet gör det inte bättre, avslutade Olof Unogård.

Thomas Mårtensson, tränare för Vittsjö menade att laget troligen presterat sin bästa match genom alla år i damallsvenskan.

Clara Markstedt var inte orolig för sin skada hon fick i andra halvleken, ”bara en lårkaka” menade hon. Den blöta planen gav inget utrymme för finlir utan här var det vilja och stor laginsats som gällde, o det hade vi, avslutade en glad Clara.

Michelle De Jongh var glad över att hon nu satt sitt tredje mål. Claras boll är jättefin och jag fanns i boxen. Skönt att den gick in. Vi jobbade som lag stenhårt. Kul att min hörna också blev mål.

Nu är det bara tre dagars vila för Vittsjölaget. Redan den 2 maj väntar Växjö på Myresjöhus Arena.

Här finns möjlighet för supporters att åka buss Växjö. Avresa sker från Vittsjö Idrottspark kl 16,45. För mer information kontakta Madeleine Johanesson 070 30 37 814