Vittsjö visade under söndagen en bländande damallsvensk fotboll

VITTSJÖ. De 1663 åskådarna på Vittsjö Idrottspark bjöds på ett spännande Derby mellan hemmalaget och ett revansch-hungrigt Kristianstad. Gästerna fick i somras stryk med hela 3-0 på sin egen hemmaplan.

Matchen inleddes med visst spelövertag för Vittsjö där Clara Markstedt redan i den fjärde minuten hade avslut på mål.

Riktigt tät match

Några minuter senare hade även Ebba Hed ett skott som strök utanför Kristianstadsmålet. Gästerna jobbade sig dock efter kvarten spelad in i matchen som övergick till att bli alltmer jämn. Båda lagen hade skott mot mål men det var hemmalaget som svarade för de verkliga farligheterna. Vittsjölaget visade åter ett starkt försvarsspel. Första halvlek slutade 0-0.

Efter pausvilan fick publiken se ett helt annat hemmalag. Ett lag som nu lagt in en ”extra” växel och spelade mer på bredden. Redan från start syntes att Vittsjö var ett nummer större o starkare i allt de företog sig på planen. Hemmalaget radade upp såväl hörnor som avslut mot Kristianstadmålet.

Brett Maron i Kristianstadsmålet räddade laget från flera baklängesmål

Utan duktiga Brett Maron i Kristianstadsmålet hade Vittsjö-målen kommit både tidigare och blivit betydligt fler. Trots tydligt spelövertag kom det att dröja till den 80 minuten för hemmalaget att spräcka nollan.

Catherine Bott gör 1-0 till Vittsjö

Det var duktiga Catherine Bott som i ”röran” framför Kristianstadsmålet gav hemmalaget en välförtjänt ledning.

2-0 genom Michelle De Jongh ett faktum

Inte oväntat kom strax efter också 2-0 genom Michelle De Jongh efter en suverän passning från Clara Markstedt som totalt ställde hela Kristianstadsförsvaret. Efter fyra minuters tilläggstid blåste domare Sara Persson av matchen som säkrade Vittsjös seger med 2-0 och placering i toppen av årets damallsvenska.

Passande är att framföra en riktigt stor eloge till vaktmästarna på Vittsjö Idrottspark som jobbade till långt ut på lördagsnatten med att få den mycket våta planen i bästa skick! Ni lyckades verkligen! Utan er extra insats under natten hade det inte blivit så bra förutsättningar och en så fin match som det blev. Mycket bra jobbat, all heder åt er!

Elisabet Gunnarsdóttir, tränare för Kristianstad menade efter matchen att första halvlek var en fantastiskt bra fotbollsmatch mellan två jämna lag som ville mycket. Fantastiskt roligt för den stora publiken idag, menade Elisabet. I den andra halvleken känner jag att vi inte riktigt kom ut från omklädningsrummet. Vittsjö tar över totalt i den andra halvleken, med många spelare delaktiga i anfallsspelet på båda kanterna. Vi har väldigt svårt att stå emot och Vittsjö vinner matchen väldigt rättvist. Det är bara att ge beröm till Vittsjös fantastiska säsong, de visade tydligt att de är bättre än oss, avslutade Elisabet Gunnarsdóttir.

Thomas Mårtensson, tränare för Vittsjö menade att andra halvlek var en lagets bättre, där vi visade ett större tålamod. Hittar igenom på utsidan mer under andra halvlek. Stark arbetsinsats igen, håller ”0”- an igen, -tror det är 13:e gången. Stabila bakåt, backlinjen har koll på läget, avslutar Thomas.

Michelle berättar om målet, -inte så mycket att säga, förarbetet var redan gjort, jag var ”bara” på rätt ställe, säger Michelle lite blygt.

Cathrine Bott var inte nöjd med första halvlek, gick inte riktigt som vi planerat. I andra var vi mycket starkare och fick igång vår plan.

Genom segern har laget med sina 37 poäng nu ett stabilt läge i toppen av serietabellen. Vittsjö har just nu bara två poäng upp till Göteborg på andra plats samtidigt som man har ett avstånd ner på tre poäng till nya fyran Eskilstuna. Kommande match mot serieledande Rosengård kommer att betyda enormt mycket! Blir extra svår eftersom Rosengård bara fick oavgjort mot Linköping under helgen.

Nu återstår två matcher att spela i 2019:års damallsvenska seriespel. För Vittsjö väntar kanske årets svåraste match, Rosengård, dessutom borta och de vill säkra guldet. Den matchen spelas den 20 oktober klockan 15 på Malmö IP. I skrivande stund är det oklart om klubben arrangerar ”supporterresa” till matchen. Om så behövs allt stöd vid matchen.

Årets sista match för Vittsjö spelas på Vittsjö Idrottspark den 26 oktober. Då är gästande lag Djurgårdens IF FF. Samtliga matcher i damallsvenskan denna dag startar klockan 15.30.