På lördag invigs Markarydsbanan

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Nu på lördag är det dags för invigning av den nya tåglinjen mellan Hässleholm och Markaryd, den så kallade Markarydsbanan. Detta kommer att firas både i Bjärnum och i Vittsjö. Speciella program finns framtagna för just invigningen.


Festligheterna startar på Stortorget i Hässleholm kl 11.30. Här kommer bland annat att hållas tal av representanter från Trafikverket, Hässleholms kommun, Region Skåne samt Regionförbundet södra Småland. Efter dessa inledande festligheter kommer inbjudna gäster få åka med invigningstågen som går till de stationer som ska invigas.

Första stopp på Markarydsbanan är i Bjärnum dit tåget beräknas anlända klockan 12.23. Programmet i Bjärnum startar dock redan kl 11.45 med bland annat Micke & Mats från Casinogänget. Tåget går vidare norrut kl 12.50 och är tio minuter senare framme i Vittsjö. Program för Bjärnum, klicka här.
Programmet i Vittsjö startar kl 12. Även här kommer det att bli underhållning. Rickard Bernsheim är moderator och på programmet står bland annat musik av Stig Sjöberg samt tal av Gustav Fridolin. En av lagmedlemmarna i Vittsjö allsvenska fotbollslag kommer att symboliskt göra ”avspark” för den nya tåglinjen och den nya stationen. Program för Vittsjö, klicka här.
Förutom invigningarna i Bjärnum och Vittsjö sker samtidigt invigning av nya tågstationerna på åtta andra orter i Skåne och Småland. De orter som nu fått nya stationer är förutom Bjärnum, Vittsjö och Markaryd även Önnestad, Fjälkinge, Ballingslöv, Hästveda, Killeberg, Diö och Vislanda.
Från söndagen den 15 december kommer tågen att köra enligt tidtabell. Tidtabellen hittar du på skanetrafiken.se. (Klicka här)

 

Top